Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Fanúšikovia sa pýtajú, či na to ešte má. Prehra Islanders ide aj na Chárov vrub

Repete po 25 rokoch. Keď si Zdeno Chára prvýkrát v kariére obliekol dres New Yorku Islanders, písal sa 22. jún 1996. Nebolo to počas zápasu, ostrovania si ho vybrali v 3. kole z 56. miesta a slovenský hokejový obor im ochotne zapózoval.

15.10.2021 13:07
Zdeno Chára Foto:
Zdeno Chára v drese New Yorku Islanders.
debata (2)

Súťažnú premiéru absolvoval 19. novembra 1997 a v zápase hral po boku takých hviezd ako Žigmund Pálffy, Todd Bertuzzi, Bryan McCabe či Tommy Salo.

Tak dávno to bolo…

V utorok si za svoj staronový tím opäť odkrútil debut. Mimoriadne sledovaný, ale už menej úspešný. Islanders prehrali na ľade Caroliny 3:6.

Erik Černák Čítajte viac Černák bodoval pri veľkom obrate, navrátilec Chára rozdával hity

Skúsený obranca odohral v druhej obrannej dvojici viac ako šestnásť minút, pripísal si plusový bod, štyri hity a jednu zblokovanú strelu. Dve minúty si odsedel aj na trestnej lavici.

Pri všetkej úcte k 44-ročnému bekovi treba povedať, že pri štvrtom góle Caroliny z hokejky Nina Niederreitera nemal čisté svedomie.

Švajčiarsky útočník ho poľahky obišiel a natlačený Chárom do vlastného bránkoviska skóroval.

Situáciu si všimli aj fanúšikovia New Yorku Islanders a niekoľkí z nich na sociálnych sieťach vyjadrili pochybnosti nad tým, či Chára na to ešte má.

"Rozprávame sa o elitnom športovcovi, ktorý je stále vo fantastickej kondícii. Som presvedčený, že jeho vek sa mu do cesty nepostaví.

Ja ani jeho spoluhráči, o tom nemáme ani najmenšie pochybnosti," povedal na adresu trenčianskeho rodáka generálny manažér tímu Lou Lamoriello.

Odpovedal tak na otázku, či je slovenský veterán schopný odohrať 75 a viac zápasov za sezónu. Zámorské médiá vzápätí pohotovo vypočítali, že Chára za uplynulých päť sezón odohral 90,2 percenta zo všetkých stretnutí.

Najproduktívnejší Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Zdeno Chára: 666 bodov (207 gólov, 459...

Aktuálne ich má na konte už 1609 a v tejto štatistike mu patrí 13. miesto v histórii súťaže.

Ak sa mu budú vyhýbať zranenia a odohrá kompletnú sezónu, môže poskočiť až na siedmu priečku. Do najviac duelov v minulosti zasiahol Patrick Marleau – 1779.

V dnešnej NHL stále nájdete 52 korčuliarov, ktorí hrali v najlepšej hokejovej lige na svete v prvej dekáde nového milénia.

Avšak iba dvoch, ktorí hrali aj v tom starom – okrem Cháru aj Joe Thornton. Mimochodom, zámorská profiliga bola naposledy na obrazovkách televíznej stanice ESPN 7. júna 2004. Pamätá si to iba 10 súčasných hokejistov. V utorok sa na populárnu stanicu vrátili späť.

Zdeno Chára Čítajte viac Pozor, už strieľa! Keď Chára napriahol, išlo vraj o život

Chára je jedným zo symbolov NHL. Patrí medzi najpopulárnejších hráčov. Američania majú radi veľké príbehy a ten Chárov je vskutku obrovský.

Jedna z fanúšičiek sa počas jeho premiéry za Islanders na Twitteri priznala, že po ňom pomenovala svoju užovku červenú. Samozrejme, pripojila aj fotografiu.

"Ak by aj v aktuálnej sezóne nezískal čo i len jeden bod, nemôžete stanoviť jeho cenu, lebo jeho prínos pre organizáciu Islanders je neoceniteľný.

Sledovať ho, ako počas tréningu vplýva na spoluhráčov, je fascinujúce," vraví Peter Schwartz, dopisovateľ pre NY Sports Day.

Zdeno Chára Čítajte viac Chára v New Yorku žiadnym boháčom nebude. Dostal najmenej, ako sa dá

Napriek veľkému prínosu bude hrať Chára za akési hokejové minimum. Od klubu má istých 750-tisíc amerických dolárov. Ďalší trištvrtemilión závisí od jeho výkonov. Klub zverejnil detaily zmluvy až mesiac po jej podpise.

Chára sa najbližšie predstaví v sobotu v dueli proti Calgary.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #New York Islanders