Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký zápas ruskej mašiny. Ovečkin pokoril legendu a odrovnal Rangers

Dva góly, dve asistencie. Alexander Ovečkin vstúpil do novej sezóny NHL tak, ako sa na jednu z najväčších hviezd profiligy patrí. Ruský útočník bol pri štyroch z piatich gólov Washingtonu, ktorý si poradil s New Yorkom Rangers hladko 5:1.

14.10.2021 06:22
Alexander Ovečkin Foto: ,
Alexander Ovečkin.
debata (1)

Už 36-ročný kapitán Capitals zaznamenal 731. a 732. presný zásah v kariére. Vďaka nim sa v historickom rebríčku najlepších strelcov súťaže prepracoval už na piate miesto.

Ovečkin o jeden gól preskočil legendárneho Kanaďana Marcela Dionna.

„Užívam si to. Samozrejme, je obrovským privilégiom byť na tomto zozname. Ale ako hovorím vždy – idem deň za dňom,“ vravel po zápase Ovečkin.

Zostrih zo zápasu Capitals - Rangers.

Ovečkin potreboval na 732 gólov 1197 zápasov základnej časti NHL. Tie odohral počas sedemnástich sezón.

Dionne potreboval na 731 presných zásahov o 151 duelov viac.

„Vedel som, že ma raz prekonáš. Čo je však na celej veci doležité, je rešpekt. Máš výnimočnú kvalitu, si výnimočný strelec. Je to neuveriteľné,“ odkázal Dionne cez viedo Ovečkinovi.

Pred ruskou raketou sú už len štyria hráči: Brett Hull (741 gólov), Jaromír Jágr (766), Gordie Howe (801) a nedostihnuteľný Wayne Gretzky (894).

Ovečkin sa ihneď od úvodu sezóny usadil na čele kanadského bodovania. Za štvorbodovým lídrom nasleduje trojica trojbodových – Mark Stone s Maxom Paciorettym z Vegas a Ovečkinov spoluhráč Jevgenij Kuznecov.

V súboji s Rangers nastúpil v drese domácich aj slovenský obranca Martin Fehérváry. Stále len 22-ročný bek odohral 17 minút a 55 sekúnd. Do štatistík sa zapísal jedným hitom.

Výsledky NHL:
Toronto – Montreal 2:1, Washington – New York Rangers 5:1, Anaheim – Winnipeg 4:1, Colorado – Chicago 4:2, Edmonton – Vancouver 3:2 sn.

Najproduktívnejší Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Zdeno Chára: 666 bodov (207 gólov, 459...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Washington Capitals #Martin Fehérváry