Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Potvrdené, Pánik si po rokoch zahrá v AHL

Slovenský hokejista Richard Pánik napokon nezačne zámorskú sezónu v prvom tíme New York Islanders. Skúsený 30-ročný krídeník s deviatimi sezónami v NHL začne najbližší súťažný ročník vo farmárskom mužstve v Bridgeporte v nižšej súťaži AHL.

11.10.2021 10:04
Richard Pánik Foto:
Richard Pánik.
debata (2)

Spoločne s Pánikom sa do tímu Bridgeport Islanders (predtým Bridgeport Sound Tigers) presunuli aj obrancovia Samuel Bolduc a Robin Salo ako aj útočník Anatolij Golyšev.

„Všetci štyria by mali byť kľúčoví hráči v B-tíme Islanders,“ napísal web eyesonisles.com.

Islanders len pred pár dňami umiestnili Pánika na listinu voľných hráčov, ale v lehote 24 hodín po ňom nesiahol žiadny tím NHL. Nasledoval preto presun do AHL.

Zdeno Chára Čítajte viac Chára v New Yorku žiadnym boháčom nebude. Dostal najmenej, ako sa dá

Pánik začal minulú sezónu NHL v tíme Washingtonu, ale po 36 zápasoch s 9 bodmi na konte ho Capitals vymenili do Detroitu.

Tam pridal ďalších 12 zápasov so 4 bodmi a strata pôdy pod nohami. Nasledovala júlová výmena do NY Islanders a neúspešný predsezónny kemp. Pánik v minulosti hrával aj v Tampe Bay, Toronte, Chicagu a Arizone. Celkovo v NHL odohral 517 zápasov so ziskom 194 bodov.

"Pánik nehral v AHL od sezóny 2013/2014, keď v troch ročníkoch v 128 zápasoch nazbieral 93 bodov.

Tieto čísla sú roky staré, ale je jasné, že tento hráč môže byť veľký prínos pre mužstvo v tejto súťaži," zamysleli sa na webe eyesonisles.com.

Ktorí Európania majú v NHL najviac hetrikov? Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Marián Gáborík (SR) - 14.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #New York Islanders