Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára si po 20 rokoch obliekol dres Islanders: Ešte to nebolo ono

Slovenský hokejista Andrej Sekera zaznamenal asistenciu v nočnom prípravnom zápase NHL, ktorou dopomohol k víťazstvu Dallasu nad St. Louis 3:1.

06.10.2021 07:01 , aktualizované: 09:11
Islanders Foto: ,
Hokejisti Islanders so Zdenom Chárom sa tešia z gólu proti Philadelphii.
debata

Tridsaťpäťročný obranca „hviezd“ prihral na tretí gól svojho tímu, ktorý strelil v 59. minúte do prázdnej bránky počas power play súpera Jamie Benn.

Dallas zaznamenal v príprave druhé víťazstvo za sebou, predtým trikrát prehral. Do nového ročníka vstúpi v noci na 15. októbra SELČ na ľade New Yorku Rangers.

Zdeno Chára Čítajte viac Pozor, už strieľa! Keď Chára napriahol, išlo vraj o život

Zdeno Chára si odkrútil debut v staronovom drese. Jeho New York Islanders aj vďaka čistému kontu Coryho Schneidera zdolal Philadelphiu 3:0. Slovenský veterán si pripísal plusku, dve trestné minúty a štyrikrát vystrelil na bránku súpera.

Chára sa po 20 rokoch vrátil do tímu, ktorý ho draftoval do NHL. Dohodol sa na ročnom kontrakte. Za Islanders hral do sezóny 2000/2001.

Aktuálne sa chystá na svoju dvadsiatu štvrtú sezónu. Cez Ottawu, Boston a Washington sa v lete podpisom ročnej zmluvy vrátil do mužstva Islanders.

"Myslím si, že sme predviedli solídnu hru. Stále je však priestor na zlepšenie. Mali sme veľmi dobrých úvodných 20 minút, potom sme Philadelphii umožnili vrátiť sa do zápasu.

Vyvinuli na nás veľký tlak. V druhej tretine nám chýbala ostrosť. Súboje v prípravnom období sú dobré na to, aby sme vychytali nedostatky a sústredili sa na výkon počas celých 60 minút.

Veľa sme sa rozprávali o tom, ako by sme mali hrať a teraz to treba presunúť do hry na ľade," uviedol Chára na webe NY Islanders.

Zdeno Chára, Jaromír Jágr Čítajte viac Pocta z Česka: Ak by sa Chára nenarodil, v NHL by som mal aj 2000 bodov

V tíme NY Islanders sa predstavil aj slovenský útočník Richard Pánik, ale nebodoval. V jeho zápise sa objavili tri strely na bránku.

„Ešte to z mojej strany nebolo ono. Potrebujem zlepšiť vedenie puku aj sa zrýchliť. Verím, že to príde s ďalšími zápasmi,“ dodal Chára.

Výsledky NHL: Tampa Bay – Florida 2:3, New York – Philadelphia 3:0, Carolina – Nashville 2:3 pp, Pittsburgh – Buffalo 5:4 pp a sn, Toronto – Montreal 6:2, Dallas – St. Louis 3:1 /za domácich Sekera 0+1/, Colorado – Vegas 4:7, Vancouver – Seattle 0:4, Los Angeles – Arizona 1:4.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Andrej Sekera #Dallas Stars