Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kráľ Henrik odchádza do dôchodku. Neposlúcha ho srdce

Švédsky hokejový brankár Henrik Lundqvist vo veku 39 rokov oficiálne ukončil kariéru pre pretrvávajúce problémy so srdcom.

20.08.2021 17:54
Henrik Lundqvist Foto: ,
Henrik Lundqvist.
debata

Na tlačovej konferencii v Göteborgu oznámil, že jeho zdravotný stav mu neumožňuje zotrvať v hokejovom kolotoči.

„Dospel som k záveru, že by bolo príliš riskantné pokračovať. Hokeju som zasvätil 30 rokov života. Teraz nastal čas odísť zo scény a odštartovať novú kapitolu. Na budúcnosť sa veľmi teším,“ citovali Lundqvista zámorské médiá.

Zdeno Chára Čítajte viac O Cháru je záujem. Rozhodne to, čo povie rodina

„Kráľ Henrik“ sa pripravoval na návrat do bránky a v kuloároch sa hovorilo o jeho možnom návrate do NHL, problémy so srdcom mu však skrížili plány.

„Dúfal som, že v lete už budem stopercentne fit. Lekári mi však oznámili, že zápal sa začína opäť komplikovať a pomohli by mi iba lieky, ktoré by som mohol pokojne brať ešte ďalší rok,“ dodal Lundqvist.

Slovensko - Česko Čítajte viac Nemec: Nie som pod tlakom, nemám čo stratiť. NHL neriešim

Švédsky brankár mal problémy so srdcom už od čias, keď ho draftovali. Na prvej zdravotnej prehliadke v New Yorku Rangers ich identifikovali kluboví doktori. Nasledovali pravidelné kontroly, operáciu absolvoval až 8. januára v Clevelande.

Lundqvist odchytal v NHL za New York Rangers počas 15 sezón celkovo 887 zápasov a získal Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára.

So Švédskom vyhral ZOH i MS, dvakrát sa na svetových šampionátoch tešil zo zisku strieborných medailí. V počte víťazstiev je v historických tabuľkách na šiestom mieste (459), 64-krát vychytal shutout.

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Henrik Lundqvist