Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odchod Kanaďana, neistá budúcnosť Cháru. Fehérvárymu sa otvára cesta

Kanadana Brendena Dillona vymenili do Winnipegu a budúcnosť slovenského veterána Zdena Cháru je neistá.

09.08.2021 11:15
Martin Fehérváry Foto: ,
Obranca Washingtonu Martin Fehérváry v súboji s Bradom Marchandom z Bostonu.
debata (2)

To znamená, že hokejistom Washingtonu sa uvoľnilo pre novú sezónu NHL miesto na ľavej strane obrany. A podľa viacerých indícií by ho mohol zaplniť slovenský mladík Martin Fehérváry.

Generálny manažér Capitals Brian MacLellan na konci minulej sezóny uviedol, že Fehérváry zrejme už v budúcej sezóne bude hrať v NHL. Za sebou má vydarený ročník v drese Hershey z nižšej súťaži AHL. V 24 zápasoch strelil tri góly a pridal štrnásť asistencií.

„V priemere získaval 0,71 bodu na zápas, čím viedol obrancov Bears, ktorí odohrali minimálne 13 zápasov. V počte asistencií skončil v klubovom rebríčku obrancov na druhom mieste,“ upozornil špecializovaný web slovaknhl.sk.

Erik Černák, Tampa Čítajte viac Tampa uchránila Černáka pred možným záujemcom, Chára je voľný

Podľa Sammi Silberovej z webu Washington Hockey Now najviac zaujali Fehérváryho pokroky v defenzívnej hre. Stal sa platným hráčom do oslabení, do svojej hry pridal viac sily, nebál sa rozdávať bodyčeky, obetovať svoje telo pri blokovaní striel.

Dokonca zhodil aj rukavice, aby chránil spoluhráča. Fehérváry nebude v tréningovom kempe bez konkurencie. Vydarený ročník v tíme Salavat Julajev Ufa v KHL má za sebou aj ďalší mladík, ktorý patrí Washingtonu, Alexander Alexejev.

"Ak chce Fehérváry získať miesto v zostave, bude musieť ukázať rovnaké schopnosti ako na úrovni AHL a ešte trochu lepšie. Nie je mu cudzia rýchlosť NHL.

Odohral v nej šesť zápasov za Capitals v sezóne 2019/2020. Fehérváry má aj bohaté skúsenosti z medzinárodnej scény. Ako 21-ročný dokáže hrať proti starším hráčom,“ postrehla zámorská novinárka.

SR U18 hokej Čítajte viac Vysoká prehra na záver. Mladí Slováci dostali od Rusov sedmičku

Podľa Silberovej je Fehérváry silný obranca, ktorý sa dokáže vyhýbať chybám, narúša akcie súpera a hrá fyzický hokej.

„Môžeme od neho očakávať, že pod Peterom Laviolettom ešte zlepší svoju schopnosť práce s pukom. Už teraz je pozoruhodný korčuliar a hráč s dobrou prihrávkou,“ dodala Silberová.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Washington Capitals #Martin Fehérváry