Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Číslo za hodinky. Pomôže Tatar Slovákom v boji o olympiádu?

Elitných slovenských útočníkov v NHL už veľa nezostalo. Fanúšikovia preto so sklamaním sledovali, ako Tomáš Tatar strávil záver uplynulého ročníka na tribúne.

06.08.2021 17:07
Tomáš Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar.
debata

Nezasiahol do finálových bojov o Stanleyho pohár, hoci sezónu predtým zakončil ako najproduktívnejší hráč tímu.

Trojročná anabáza v Montreale je však už minulosťou a kreatívny útočník má pred sebou novú výzvu.

Bitku o jeho služby vyhralo New Jersey, ktoré ho zlákalo nielen dvojročným kontraktom na 9 miliónov dolárov.

"Na začiatku bolo v hre viac ako desať tímov. Keď sa rokovania blížili k záveru a okruh záujemcov sa zúžil, želal som si, aby to vyšlo práve s New Jersey.

Tomáš Tatar Čítajte viac Tatar sa vracia do USA. V novom klube sa stretne s dvoma krajanmi

Áno, budem mať nižší plat ako v Montreale, ale peniaze v tomto prípade nehrali hlavnú úlohu. Niečo som obetoval, aby som mohol hrať za Devils," vysvetľoval Tatar na stretnutí s médiami.

New Jersey má jeden z najmladších tímov v lige. Ilavský rodák bude v 30 rokoch najskúsenejším útočníkom v tíme.

Keďže s ním tréneri počítajú do prvých dvoch útokov, zahrá si s jedným z dvojice talentovaných centrov Nico Hischier, Jack Hughes.

"Obaja sú draftové jednotky, skvelí hokejisti, ktorí už v mladom veku ukazujú veľkú kvalitu.

Ako starší hráč sa teším, že môžem hrať s takýmito talentami a pomôcť im k hokejovej vyspelosti. Sú takí dobrí, že i ja sa môžem naučiť niečo od nich," pokračoval.

Okrem Tatara majú Devils pod zmluvou aj útočníka Mariána Studeniča a obrancu Christiána Jaroša. Obaja mladíci na rozdiel od skúsenejšieho kolegu z útoku nemajú isté miesto v prvom mužstve.

Retro dresy NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks (Mighty Ducks of Anaheim).

„Čím viac krajanov v šatni, tým lepšie. Verím, že obaja sa dostanú do tímu. Bude na nich, aby ukázali trénerom, že na to majú. Dúfam, že na začiatku sezóny budeme v tíme traja Slováci,“ zaželal si.

Hoci od podpisu zmluvy uplynulo len niekoľko dní, Tatar si už stihol vybaviť číslo na drese. Aj v New Jersey bude nosiť obľúbenú 90-tku.

„Doteraz ju mal Jesper Boqvist, sľúbil, že mi ju prenechá. Niečo ma to bude stáť, tradíciou v NHL sú hodinky. Potešilo ma to, pretože ak vidíte ochotu nových spoluhráčov, je to znamenie, že ste vítaný,“ priznal.

V závere augusta Slováci zabojujú na olympijskej kvalifikácii o postup na ZOH 2022 v Pekingu. Účasť rýchlonohého útočníka je nateraz otázna.

„Toto leto som ešte nestál na ľade. Zrejme by nebolo ideálne, ak by som naskočil do troch zápasov bez dostatočného tréningu. Ak mám hrať kvalifikáciu, veľa vecí bude musieť do seba zapadnúť,“ dodal Tatar.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská reprezentácia #Tomáš Tatar #New Jersey Devils