Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar sa vracia do USA. V novom klube sa stretne s dvoma krajanmi

Slovenský hokejista Tomáš Tatar bude v kariére pokračovať v klube NHL New Jersey Devils. Vo štvrtok sa ako neobmedzený voľný hráč dohodol s "diablami" na dvojročnom kontrakte v celkovej hodnote deväť miliónov dolárov, v priemere tak zarobí 4,5 milióna dolárov za sezónu.

05.08.2021 19:43
Tomáš Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar.
debata

Informoval o tom oficiálny portál zámorskej profiligy.

Tridsaťročný krídelník bude mať v nasledujúcej sezóne plat 3,75 milióna USD, v ďalšom ročníku sa mu zvýši na 5,25 mil. dolárov.

Platovo si tak pohorší, predošlá štvorročná zmluva mu garantovala priemerný sezónny plat 5,3 milióna dolárov.

V New Jersey sa stretne s krajanmi Mariánom Studeničom (podpísal s klubom dvojcestnú zmluvu na jeden rok) a Christiánom Jarošom, ktorého Devils nedávno získali zo San Jose výmenou za Nicka Merkleyho.

Tatarovi vypršala po konci sezóny zmluva s Montrealom a keďže mu Canadiens nepredložili novú, stal sa v NHL neobmedzeným voľným hráčom.

V uplynulom ročníku odohral za „Habs“ v základnej časti 50 zápasov, v ktorých nazbieral 30 bodov za 10 gólov a 20 asistencií.

V play off dostal šancu iba v piatich dueloch (0+1). Canadiens sa prebojovali až do finále, Tatar sa však vo väčšine stretnutí play off nedostal do základnej zostavy a tréner Dominique Ducharme ho nechal vysedávať na tribúne.

Tatar začal profiligovú kariéru v Detroite. Sezónu 2017/2018 zakončil vo Vegas, hráčom Montrealu bol od roku 2018.

Golden Knights, ilustračná Čítajte viac Najvyššie draftovaným Slovákom sa stal Demek, výber Montrealu vyvolal vášne

Individuálne najlepší bol pre neho ročník 2019/2020, keď sa stal s 61 bodmi (22+39) v 68 zápasoch najproduktívnejším hráčom Canadiens.

Svoju krajinu reprezentoval na piatich MS a ZOH 2014 v Soči, v drese Tímu Európy postúpil do finále Svetového pohára 2016.

V zbierke má striebro z MS 2012, o rok neskôr získal v AHL Calderov pohár s Grand Rapids Griffins.

Tomáš Tatar. Foto: Pravda, Robert Hüttner
Tomáš Tatar Tomáš Tatar.

Devils vo štvrtok oznámili aj predĺženie zmluvy s bieloruským útočníkom Jegorom Šarangovičom, ktorý podpísal dvojročný kontrakt s priemerným ročným zárobkom dva milióny dolárov.

„Diabli“ patrili po otvorení trhu s voľnými hráčmi k najaktívnejším klubom, upísali si aj elitného obrancu Dougieho Hamiltona, z Colorada získali ďalšieho beka Ryana Gravesa a angažovali aj brankára Jonathana Berniera.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #New Jersey Devils