Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovečkin sa dohodol s Capitals na megazmluve. Skončí až ako 41-ročný

Ruský hokejový útočník Alexander Ovečkin nezamieri na trh voľných hráčov a jeho kariéra bude pokračovať vo Washingtone Capitals.

27.07.2021 20:02
Alexander Ovečkin Foto: ,
Alexander Ovečkin so synom Sergejom počas ceremónie k jeho 700. gólu v NHL koncom februára 2020.
debata (2)

S vedením klubu zámorskej NHL sa dohodol na 5-ročnom kontrakte v celkovej hodnote 47,5 milióna dolárov. Washington o tom informoval na oficiálnej webovej stránke.

Ovečkinova nová zmluva každoročne zaťaží platový strop Capitals sumou 9,5 milióna dolárov. Kontrakt mu vyprší po sezóne 2025/2026, keď bude mať 41 rokov.

„Alex je športovec svetovej úrovne. Navždy bude spätý s najväčším úspechom nášho klubu, ktorým bol v roku 2018 zisk Stanleyho pohára. Zároveň je veľká inšpirácia pre ďalšiu generáciu mladých hráčov a fanúšikov,“ povedal majiteľ klubu Ted Leonsis.

Washington získal Ovečkina ako jednotku draftu v roku 2004. Ruský útočník odvtedy vytvoril viacero klubových rekordov. V zbierke jeho úspechov sa vynímajú tri Hartove trofeje pre najužitočnejšieho hráča NHL, Stanleyho pohár, tri tituly majstra sveta a 9 trofejí Mauricea Richarda pre najlepšieho strelca základnej časti NHL. V nej doteraz nastrieľal celkovo 730 gólov, čo ho v historických tabuľkách radí na 6. miesto.

Nikolaj Žerdev Čítajte viac Toto meno určite dobre poznáte. Do Bratislavy mieri veľmi známy Rus

„Jeho výkony na ľade priviedli do radov našich fanúšikov mnoho ľudí. Je veľká inšpirácia na ľade aj mimo neho. Nielenže sa angažuje v našom klube, ale aj v hokejovej komunite. Tešíme sa, že ho v našom drese uvidíme aj v ďalších piatich rokoch,“ dodal Leonsis.

Ovečkin doteraz odohral v základnej časti NHL 1197 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 730 gólov a 590 asistencií. V play off pridal v 141 zápasoch 71 gólov a 64 prihrávok.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Washington Capitals