Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladý obranca sa priznal, že je gay. Šéf NHL volá po tom, aby to bolo bežné

Mladý hokejový obranca Luke Prokop pred premiérovou účasťou v kempe zámorskej NHL na sociálnych sieťach informoval, že je gay.

19.07.2021 17:00
Nashville, sklamanie Foto: ,
Hokejisti Nashvillu.
debata (16)

Stále len 19-ročný bek, ktorý ostatné sezóny strávil v juniorskej WHL v tíme Calgary Hitmen, patrí v NHL klubu Nashville Predators. Organizácia si ho vybrala v minuloročnom drafte nováčikov v 3. kole.

„Bola to náročná cesta, ktorou som si v živote musel prejsť, no teraz nemôžem byť šťastnejší, že som sa rozhodol o tom informovať. Odmala som sníval o tom, že sa stanem hráčom NHL. Verím, že len autentický život mi môže pomôcť na ceste k naplneniu mojich snov,“ napísal Prokop.

Ako informuje agentúra AP, žiadny z aktívnych hráčov NHL sa nepriznal k homosexualite. Prokop verí, že jeho krok ukáže, až aj gayovia sú vítaní členovia hokejovej komunity.

Komisár kanadsko-americkej hokejovej profiligy Gary Bettman prostredníctvom tlačovej správy uviedol, že je na mladého obrancu hrdý a poďakoval sa mu za „zdieľanie pravdy a odvahu“.

„Zdieľam jeho vieru, že jeho priznanie sa stane v hokejovej komunite bežným javom. LGBTQ hráči, tréneri či iný personál sa môžu naplno venovať svojej práci iba vtedy, ak môžu naplno žiť svoje životy. Tento prvý krok neberieme na ľahkú váhu,“ povedal Bettman.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Luke Prokop (@lukeprokop_)

Zaviazal sa tiež, že NHL urobí všetko, aby skúsenosti mladého hokejistu boli príjemné a pozitívne. Profilige sa tiež chce usilovať o podporu hráčov, ktorí v budúcnosti budú chcieť kráčať rovnakou cestou ako Luke Prokop.

Podporu mladému hokejistovi vyjadrilo aj vedenie klubu Nashville Predators. „Sme pyšní na Luka za jeho odvahu, ktorú v sebe našiel a odhalil svoje tajomstvo. Počas najbližších dní, mesiacov a rokov mu budeme vyjadrovať podporu,“ uvádza sa vo vyhlásení „predátorov“.

„Už sa viac nemusím báť skrývať to, kým som. Možno budem novým členom komunity, ale túžim sa dozvedieť viac o silných a odolných ľuďoch, ktorí tu boli predo mnou a v tomto smere my vydláždili cestu, takže sa v tomto smere môžem cítiť pohodlne,“ dodal Prokop.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Nashville Predators #Luke Prokop