Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poviem vám, čo by som spravil, píše renomovaný autor. Ihneď by bral Slováka

V hokejovom Vancouveri túžia po obrancovi, ktorý by bol robustný a silný, ale mal zároveň dobrý pohyb, solídnu kontrolu puku a kvalitnú rozohrávku.

12.07.2021 11:14
Erik Černák Foto: ,
Erik Černák oslavuje úvodný gól finálovej série proti Montrealu.
debata

Jednou z prvých volieb by mohol byť Slovák Erik Černák z tímu šampióna Stanley Cupu z ostatných dvoch ročníkov Tampa Bay Lightning. Možný obchod na linke Vancouver – Tampa Bay však naráža na niekoľko objektívnych prekážok.

Černák je jeden zo štyroch najlepších obrancov najlepšieho tímu v najlepšej klubovej súťaži a v play-off neraz ukázal svoju veľkosť v hre dozadu, ale aj dopredu.

"Jeho takmer 20-minútový priemer na ľade v pároch s Victorom Hedmanom či Ryanom McDonaghom z neho robí momentálne jedného z najcennejších obrancov Lightning. A to všetko pri skromnom plate 2,95 milióna dolárov, ktorý veľmi nezaťažuje rozpočet šampióna.

Erik Černák Čítajte viac Černák? Najprv vás dohrá, potom vytrestá. V Tampe z neho vyrástla beštia

Černák by však dokonale zapadol aj do platovej štruktúry Canucks a najmä by uspokojil potrebu výrazného zlepšenia na obrannej modrej čiare. Ak by som bol generálny manažér Vancouveru, ihneď po oslavách Stanleyho pohára by som sa snažil kontaktovať druhú stranu a pokúsil sa o nejakú dohodu," napísal špecializovaný hokejový web thehockeywriter­s.com.

Autor Matthew Zator dopĺňa, že Černák je momentálne najvýhodnejší obchodný cieľ pre Vancouver, ktorý v uplynulej sezóne chýbal v play-off o Stanleyho pohár.

"Je mladý, priateľský k rozpočtu klubu a perfektne sa hodí pre Quinna Hughesa v najlepšom obrannom páre. Vancouver by za neho pravdepodobne musel obetovať voľbu v prvom kole draftu 2021, jedného zo svojich nádejných mladíkov a možno by si spolu s Černákom museli vziať aj útočníka Tylera Johnsona s jeho drahou zmluvou.

V Tampe na hráčov zrejme čaká znižovanie platov, ale aj Vancouver môže mať problém. Musí totiž riešiť nové zmluvy pre svojich kľúčových hráčov Quinna Hughesa a Eliasa Petterssona a tí nebudú lacní," uzatvára kanadský autor.

Tampa Bay sa po roku opäť teší zo Stanleyho pohára Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Jediný gól v piatom finálovom zápase. Ross...
debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay #Erik Černák