Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pomoc od Harryho Pottera. Kúzlo Montrealu pokračuje, Tatar pri ňom chýba

Zatiaľ posledný Stanleyho pohár vybojovali pred 28 rokmi. V legendárnej sérii ubránili Wayna Gretzkého i jeho Los Angeles Kings a najslávnejšie hokejové mesto mohlo oslavovať zisk rekordnej 24. trofeje.

12.06.2021 14:51
Kanada Hokej NHL play off 1. kolo Maple Leafs... Foto: ,
Prepáč, mami, predal som bračeka, aby som tu mohol byť. Takýto transparent si pripravil fanúšik Montrealu pred jedným zo zápasov proti Torontu.
debata

Po rokoch trápenia a výsledkového marazmu je Montreal opäť na výslní. Canadiens čaká boj o finále NHL proti Vegas, druhú semifinálovú dvojicu tvoria Tampa Bay a New York Islanders.

Rivala poslali na dovolenku

Američania a Kanaďania sú v mnohom odlišní, ale zároveň vo veľa veciach podobní. Oba národy spája aj to, že milujú príbehy odpisovaných outsiderov.

Jeden taký ponúkajú tento rok Canadiens.

Vegas Golden Knights Čítajte viac Hráči Vegas dokonali veľký obrat. Vyradili najlepší tím základnej časti

V základnej časti predvádzali nevýrazné výkony. Vyhadzovom na to doplatil kouč Claude Julien, ktorého nahradil dovtedajší asistent Dominique Ducharme.

Do play off sa Montreal dostal s odretými ušami na poslednú chvíľu. V sérii proti favorizovanému Torontu prehrával už 1:3 na zápasy a stál nad priepasťou. A potom to prišlo.

„Priletel Harry Potter, zamával kúzelníckou paličkou a počaroval mužstvo,“ napísal denník Montreal Gazette po senzačnom obrate. Canadiens vyhrali nasledujúce tri stretnutia a odvekého rivala poslali na dovolenku.

Získané momentum využili proti Winnipegu. Súpera sfúkli 4:0 na zápasy a stali sa len tretím tímom v histórii súťaže, ktorý najskôr sériu otočil z 1:3 na 4:3 a nasledujúcu vyhral bez prehry.

„Na začiatku play off sa nám nedarilo. Ale zomkli sme sa a bojujeme za spoločný cieľ. Cítim, že táto partia je pripravená na úspech,“ vraví brankár Canadiens Carey Price.

Scenár sa opakuje

Slovenských fanúšikov mrzí, že jej súčasťou nie je Tomáš Tatar. Tridsaťročný krídelník nastúpil naposledy v piatom zápase série proti Torontu a odvtedy v zostave absentuje.

Montreal, radosť Čítajte viac Tatarov Montreal to dokázal, zabojuje o finále. Bostonu hrozí vyradenie

Oficiálnym dôvodom je zranenie, ale jeho špecifikáciu či rozsah klub nezverejnil. Zámorskí experti tvrdia, že viac ako zdravotný stav trápi trénerov Tatarova slabá produktivita v play off.

V minulej sezóne hral vynikajúco, s bilanciou 22 gólov a 39 asistencií v 68 zápasoch bol jasne najproduktívnejším hráčom tímu. V desiatich dueloch vyraďovačky však skóroval len dvakrát.

„Tento rok sa scenár opakuje. V základnej časti hral solídne, ale v play off je to prepadák. Jediná asistencia v piatich zápasoch? Slabučká vizitka pre člena druhého útoku,“ napísal kanadský portál Sportsnet.

Slovákovo miesto vo formácii s Phillipom Danaultom a Brendanom Gallagherom zaujal fínsky krídelník Artturi Lehkonen a zatiaľ hrá výborne.

Aj preto je zrejmé, že šance pre Tatara zahrať si v sérii proti Vegas, kde pôsobil v sezóne 2017/18, sú momentálne mizivé.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens