Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatarov Montreal to dokázal, zabojuje o finále. Bostonu hrozí vyradenie

Hokejisti Montrealu postúpili už do semifinále play off zámorskej NHL. Finálovou sériou Severnej divízie prešli v najkratšom možnom čase, keď Winnipeg zdolali aj vo štvrtom stretnutí. O ich výhre 3:2 po predĺžení rozhodol v 62. minúte Tyler Toffoli.

08.06.2021 06:00 , aktualizované: 09:23
Montreal, radosť Foto: ,
Postupová radosť hokejistov Montrealu po góle Tylera Toffoliho v predĺžení.
debata

Slovenský útočník Tomáš Tatar pre zranenie opäť nefiguroval na súpiske Canadiens, v sérii s Winnipegom nenastúpil ani raz. Islanders uspeli v piatom dueli finále Východnej divízie na ľade Bostonu 5:4 a v sérii vedú 3:2.

O postupe Montrealu definitívne rozhodol 99 sekúnd po štarte predĺženia Toffoli z prvej do odkrytej bránky po prihrávke nováčika Coleho Caufielda.

„Jednoznačne je to jeden z najdôležitejších gólov v mojej kariére. V tejto sérii sme to zvládli na jednotku a mám presne ten pocit, že hráme ako jeden tím a obetujeme sa za druhého,“ citovali zámorské médiá Toffoliho.

Canadiens vyhrali v nadstavbe siedmy zápas za sebou a v semifinále bojov o Stanleyho pohár sa stretnú s jedným z dvojice Colorado Avalanche – Vegas Golden Knights. Je to ich najdlhšia víťazná séria v play off od roku 1993, keď uspeli v 11 dueloch za sebou a získali svoj doteraz posledný titul.

Dve asistencie si pripísal Nick Suzuki, prvý gól v play off v kariére dosiahol Erik Gustafsson. Brankár Carey Price nemal veľa práce, pretože domáci dominovali a prestrieľali súpera 42:16. „Sme nadšení z postupu, ale je pred nami ešte veľa práce,“ pripomenul Price.

Peter Cehlárik Čítajte viac Cehlárik nič netušil, volali mu kamaráti. Teraz chce späť do NHL

Oba góly hostí dosiahol Logan Stanley, vyrovnal nimi v druhej tretine z 0:2 na 2:2. Winnipeg sa však v celej sérii nedostal ani raz do vedenia.

„Jednoducho sme nedokázali ani raz streliť prvý gól. Proti ich kvalitnej defenzíve sme sa ťažko presadzovali. Musíme uznať kvalitu súpera, hrajú v skvelej fazóne,“ tvrdí kapitán Jets Blake Wheeler.

Montreal neprehrával ani raz už od štvrtého zápasu série s Torontom, ktorú napokon vyhral v siedmich dueloch. Odvtedy ubehlo 437 minút a 53 sekúnd a je to druhá najdlhšia séria v play off, dlhšiu dosiahli práve hráči Canadiens v roku 1960 (488:38).

Hráči New Yorku Islanders sú bližšie k postupu z finále Východnej divízie. Po triumfe 5:4 na ľade Bostonu vedú v sérii 3:2 a jediný duel ich delí od účasti v semifinále Stanleyho pohára.

„Ostrovania“ využili v zápase prvé tri svoje presilovky a 40 zákrokmi ich výrazne podržal aj brankár Semjon Varlamov, keďže Boston bol jasne strelecky aktívnejší v pomere 44:19.

Mathew Barzal, Josh Bailey i Jordan Eberle si za Islanders pripísali zhodne po góle a asistencii.

„Mám pocit, že v presilovkách sme konzistentní počas celej vyraďovačky, v mnohých zápasoch nám veľmi pomohli,“ myslí si Barzal.

Slovenský brankár Jaroslav Halák opäť nebol ani na lavičke Bostonu, v nej sa tentoraz vystriedali obaja brankári zo súpisky.

Tuuka Rask vydržal chytať dve tretiny, inkasoval štyrikrát zo 16 striel a v tretej dostal za stavu 2:4 príležitosť Jeremy Swayman. Ten čelil iba trom strelám a dostal jeden gól. Rask išiel predčasne z bránky iba v druhom zo svojich 103 štartov v play off.

Bostonu nepomohli ani dva presné zásahy Čecha Davida Pastrňáka a tri asistencie Charlieho McAvoya. Šiesty zápas je na programe v stredu v New Yorku a domáci už môžu rozhodnúť o svojom postupe.

„Nevzdávame sa a budeme pripravení. Dnes sme boli podľa mňa lepším tímom, hoci výsledok je iný,“ vyhlásil kouč Bostonu Bruce Cassidy.

Domáci mali v tretej časti jasnú prevahu, nad Islanders vyhrali na strely 18:3. Vyrovnať sa však Bostonu nepodarilo.

„Tlačili sme a prial by som si, aby sme mali ešte päť, desať minút na vyrovnanie. Boli sme lepší. Je to frustrujúce, ale musíme to hodiť za hlavu a pripraviť sa na šiesty zápas,“ uviedol dvojgólový Pastrňák.

NHL – výsledky – play off:

Finále Severnej divízie, 4. zápas
Montreal Canadiens – Winnipeg Jets 3:2 pp (2:0, 0:2, 0:0 – 1:0)
Góly: 9. Gustafsson (Suzuki, Toffoli), 20. Lehkonen (Kulak, Gallagher), 62. Toffoli (Caufield, Suzuki) – 22. Stanley (Benn, Connor), 26. Stanley (Connor, Appleton). Brankári: Price – Hellebuyck, strely na bránku: 42:16, 2500 divákov.
Konečný stav série 4:0, Montreal postúpil do semifinále play off

Finále Východnej divízie, 5. zápas
Boston Bruins – New York Islanders 4:5 (1:1, 1:3, 2:1)
Góly: 2. Pastrňák (McAvoy, Marchand), 28. Marchand (Pastrňák, McAvoy), 44. Pastrňák (McAvoy, Bergeron), 55. Krejčí (Smith, Reilly) – 19. Barzal (Dobson, Eberle), 25. Palmieri (Bailey, Leddy), 35. Bailey (Pageau, Beauvillier), 37. Eberle (Barzal, Dobson), 42. Nelson (Beauvillier, Pelech). Brankári: Rask (41. Swayman) – Varlamov, strely na bránku: 44:19, 17 400 divákov
Stav série 2:3

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens #Boston Bruins