Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obhajca vstúpil do 2. kola úspešne. Černák po zrážke s dvoma hráčmi nedohral

Do konca druhej tretiny nedeľňajšieho hokejového súboja Carolina - Tampa Bay chýbali necelé dve minúty, keď slovenský obranca Lightning Erik Černák musel predčasne zísť z ľadu a späť sa už do konca zápasu nevrátil.

31.05.2021 06:43 , aktualizované: 09:47
Anthony Cirelli, Alex Nedeljkovic Foto: ,
Hráč Tampy Anthony Cirelli padá cez brankára Caroliny Alex Nedeljkovica.
debata

Obhajca víťazstva v Stanleyho pohári aj bez jedného zo svojich elitných obrancov vyhral na ľade Caroliny 2:1 a lepšie odštartoval sériu 2. kola play off.

Černák sa za bránkou svojho tímu ocitol v „sendvičovom obložení“ Vincenta Trochecka a Andreja Svečnikova.

Ruský útočník tvrdo narazil slovenského beka, ktorý spadol na Trochecka po kontakte s jeho helmou. Zjavne otrasený 23-ročný košický rodák šiel do šatne po svojich, ale v zápase už nepokračoval.

Tréner Tampy Bay Jon Cooper pre zámorské médiá len stroho skonštatoval: „Mal by byť v poriadku.“

Tampa Bay dohrala zápas s piatimi obrancami, preto jeden z jej lídrov Victor Hedman odkorčuľoval až 27:36 min a okrem asistencie pri presilovkovom góle Braydena Pointa si zapísal až osem zablokovaných striel.

„Blesky“ majú momentálne zraneného aj ďalšieho obrancu Davida Savarda, ktorý by sa mal v dohľadom čase vrátiť späť do diania.

Veľkú zásluhu na nedeľňajšom triumfe Tampy Bay má ruský brankár Andrej Vasilevskij. Autor 37 zákrokov sa s úspešnosťou 97,4 % stal prvou hviezdou zápasu. Sedem z nich bolo v piatich presilovkách Caroliny.

"Vasilevskij je najlepší nielen v tejto súťaži, ale na celom svete. Vedeli sme o tom, že v tejto sérii sa chystá predviesť. Je na nás, aby sme našli spôsoby ako mu to sťažiť.

Budeme sa o to snažiť. Mentálne sa musíme zlepšiť, aby sme vedeli lepšie ukončovať zápasy," uviedol tréner Caroliny Rod Brind'Amour na webe NHL.

V úvodnom stretnutí finále Západnej divízie triumfovalo Colorado na vlastnom ľade nad Vegas vysoko 7:1.

Dva góly a asistenciu si v drese Avalanche pripísali kapitán Gabriel Landeskog aj Nathan MacKinnon. Štyri body za gól a tri asistencie nazbieral obranca Cale Makar.

2. kolo play off NHL /na 4 víťazstvá/

Prvý zápas finále Centrálnej divízie:
Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 1:2 1:2 (0:0, 0:1, 1:1) – stav série: 0:1
Góly: 42. Bean (Svečnikov, Fast) – 29. Point (Hedman, Kučerov), 53. Goodrow (Coleman). Brankári: Nedeljkovic – Vasilevskij, strely na bránku: 38:30, 16.299 divákov.

Prvý zápas finále Západnej divízie:
Colorado Avalanche – Vegas Golden Knights 7:1 (2:0, 4:1, 1:0) – stav série: 1:0
Góly: 5. Rantanen (Toews, Makar), 11. Landeskog (Makar, Girard), 22. Saad (Ničuškin, Makar), 25. MacKinnon (Graves), 35. Landeskog (Rantanen, MacKinnon), 38. MacKinnon (Donskoi, Landeskog), 56. Makar (Jost, Burakovsky) – 35. Karlsson (Pacioretty, Marchessault). Brankári: Grubauer – Lehner, strely na bránku: 37:25, 10.489 divákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Erik Černák