Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Černákovci sú ako dobre namazaný stroj. Mladý Ružička má prvý bod v NHL

Slovenský hokejista Adam Ružička si vo svojom druhom zápase v drese Calgary pripísal premiérový bod v zámorskej NHL.

19.05.2021 06:46
Louis Domingue Foto: ,
Brankár Calgary Flames Louis Domingue v zápase proti Vanćouveru.
debata

V noci na stredu asistoval pri prvom góle Flames, ktorí prehrali v súboji základnej časti na ľade Vancouveru 2:4. Dvadsaťdvaročný Ružička odohral 10:14 minúty, vyslal jednu strelu na bránku a zaznamenal aj plusový bod.

Adam Ružička je desiaty slovenský hokejista, ktorý sa predstavil v sezóne 2020/2021 v súťažných zápasoch NHL. Vďaka jednej asistencii sa dostal na úroveň obrancu Christiána Jaroša a útočníka Tomáša Jurča, ktorí rovnako majú po jednej asistencii.

Najproduktívnejším Slovákom v skrátenej základnej časti bol útočník Montrealu Tomáš Tatar. V 50 zápasoch nazbieral 30 bodov za 10 gólov a 20 asistencií.

V druhom dueli semifinále Centrálnej divízie zvíťazila Tampa Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom na ľade Floridy 3:1 a v sérii 1. kola play off vedie už 2:0 na zápasy.

Gólom a asistenciou pomohol k výhre český krídelník Ondřej Palát. Černák si počas 18:56 minút na ľade zapísal dva strelecké pokusy a jednu plusku, v závere stretnutia inkasoval dve minúty za hrubosť.

Pittsburgh si v druhom súboji semifinále Východnej divízie poradil s New Yorkom Islanders 2:1 a vyrovnal stav série na 1:1. Rovnaký stav je aj v semifinálovej sérii Západnej divízie Vegas – Minnesota, Golden Knights v noci zdolali doma „divochov“ 3:1. Dvomi presnými zásahmi sa pod výhru domácich podpísal Alex Tuch.

1. kolo play off NHL /na 4 víťazstvá/:

Pittsburgh – New York Islanders 2:1
stav série: 1:1

Florida – Tampa Bay 1:3
stav série: 0:2

Vegas – Minnesota 3:1
stav série: 1:1

Základná časť:
Vancouver – Calgary 4:2
RUŽIČKA za hostí 0+1

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Calgary Flames #Adam Ružička