Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Začalo sa play off. Chára vybehol na svojich a uspel

Hokejisti Washingtonu vstúpili úspešne do 1. kola play off NHL. V úvodnom zápase semifinále Východnej divízie zdolali na svojom ľade Boston 3:2 po predĺžení.

16.05.2021 06:44
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára a Sean Kuraly v súboji play off medzi Washingtonom a Bostonom.
debata (1)

Slovenský obranca Zdeno Chára odohral za Capitals proti svojmu bývalému klubu 19:07 minúty a mal plusový bod, brankár Jaroslav Halák nebol ani na striedačke Bruins.

Washington sa musel už v prvej tretine vyrovnať s nečakaným problémom, keď odstúpil brankár Vítek Vaněček pre zranenie v dolnej časti tela. Nahradil ho Craig Anderson, 39-ročný veterán si pripísal 21 zákrokov.

O triumfe domácich rozhodol po necelých piatich minútach predĺženia Nic Dowd. Ďalšími hrdinami Caps boli T.J Oshie s dvoma asistenciami a Tom Wilson, ktorý sa tentoraz predviedol po športovej stránke a okrem asistencie pri víťaznom góle strelil úvodný gól duelu.

Popri play off sa ešte stále dohráva aj základná časť, v predposlednom zápase Vancouver zdolal domáci Edmonton 4:1. Connor McDavid si v drese Oilers pripísal asistenciu a uzavrel svoj účet po 56 stretnutiach na 105 bodov za 33 gólov a 72 asistencií.

Kanadské bodovanie ovládol o 21 bodov pred tímovým kolegom Leonom Draisaitlom. Edmonton vo štvrtok SELČ vstúpi do play off, Vancouver sa rozlúči s touto sezónou z nedele na pondelok proti Calgary.

Washington – Boston 3:2 pp /stav série: 1:0/

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Washington Capitals #Boston Bruins