Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára nastúpil so synom exspoluhráča. Na rade je vnuk, rozplývajú sa v zámorí

Zdeno Chára prispel k sobotňajšiemu triumfu Washingtonu nad Philadelphiou 2:1 po predĺžení tromi zablokovanými strelami, ale v tomto zápase upriamil pozornosť štatistikov NHL aj čímsi iným.

10.05.2021 07:47
Garrett Pilon, Samuel Morino Foto: ,
Garrett Pilon z Washingtonu posiela na ľad hráča Philadelphie Samuela Morina.
debata

V drese Washingtonu v prestížnej profilige prvýkrát nastúpil útočník Garrett Pilon, ktorého otec kedysi hrával s Chárom na začiatku jeho kariéry v drese New York Islanders.

„Chára si už zahral s otcom aj synom Pilonovcami,“ všimol si facebookový profil Capitals.

Chara has now played NHL games with Garrett Pilon and his father Rich Pilon. Chara and Rich Pilon were teammates with the Islanders during Chara's first 3 NHL seasons. #ALLCAPS

Uverejnil používateľ Washington Capitals Sobota 8. mája 2021

Najvyšší a najstarší obranca Chára strávil prvé štyri ročníky v NHL (1997/1998 – 2000/2001) v tíme NY Islanders a tri z nich odohral v obrane aj s Richom Pilonom.

V tom čase už skúsený kanadský obranca si obliekal dres „ostrovanov“ od roku 1988 do roku 2000. A v pos­ledných troch rokoch mu osud privial do tímu vtedy 21-ročného slovenského mladíka Cháru.

Aktuálne má Chára 44 rokov a v sobotu si zahral v tíme spoločne s 23-ročným centrom Garretom Pillonom.

Capitals Rangers bitka Čítajte viac Hetrik smútiaceho Oshieho v tieni násilia. Chára pykal za odkaz na striedačku

A nestarnúci Slovák mal na hrudi asistentské „áčko“, keďže pre zranenia chýbali dvaja tradiční asistenti Nicklas Bäckström a John Carlson a v zostave Capitals pre zdravotné problémy už dlhší čas absentuje aj kapitán Alexander Ovečkin.

„Skvelý fakt o Chárovi a Pilonovcoch. Gratulácia najmä Garrettovi k debutu v NHL,“ objavilo sa na facebooku hokejistov Washingtonu.

„Možno sa ešte dočkáme, že Chára si zahrá aj s Garrettovým synom,“ v dobrej nálade dodal jeden z fanúšikov Caps.

Fanúšikovský web RMNB si zasa všimol absenciu prakticky všetkých lídrov Washingtonu, keďže útočník Jevgenij Kuznecov je mimo hry pre porušenie zdravotného protokolu o COVID-19.

Detroit, Columbus Čítajte viac Pánik znovu asistoval. Tatar stále nemá istotu play off

"Predtým naposledy boli Capitals bez Ovečkina, Bäckströma aj Carlsona v jednom zápase v apríli 2016, keď oddychovali v poslednom zápase sezóny pred play off.

Teraz sa prvýkrát od debutu Kuznecova v marci 2014 stalo, že chýbali všetci títo lídri," referoval twitter druhého najlepšieho tímu Východnej divízie NHL.

„Všetci hráči, ktorí nehrali, sú zranení. Nenechali sme nikoho len tak oddychovať. Všetci hokejisti, ktorí mohli byť k dispozícii, si obliekli dres a hrali,“ zdôraznil tréner Washingtonu Peter Laviolette.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára