Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Amok zlého muža Capitals. Novinár: NHL bola blízko k úmrtiu priamo na ľade

V pondelkovom zápase NHL medzi New Yorkom Rangers a Washingtonom Capitals prišlo k nepríjemnému incidentu.

05.05.2021 07:36 , aktualizované: 10:35
Tom Wilson, Artemi Panarin Foto: ,
Tom Wilson z Washingtonu ťahá za vlasy Artemiho Panarina.
debata (14)

V druhej tretine útočník hostí Tom Wilson vyprovokoval bitku, po ktorej zranil oporu „jazdcov“ Artemija Panarina.

Pred bránkou Capitals najskôr Wilson zaútočil na Pavla Bučneviča, do bitky sa potom zaplietli aj domáci Artemij Panarin a obranca hostí Brenden Dillon. Wilson dostal trest 2+2+10 minút, zvyšní traja dve minúty.

Panarin sa však po tejto bitke na ľad už nevrátil a sezóna sa preňho skončila. Klub oznámil, že má zranenie v dolnej časti tela. Opakované zábery ukázali, že Wilson hodil Panarina o ľad, pričom ho ťahal za vlasy.

"Všetci to videli. V hokeji je hranica, ktorú nemožno prekročiť a on to urobil. Jedna z hviezd ligy sa mohla vážne zraniť.

Všetci videli, čo sa stalo. A toto nie je prvýkrát," citovala slová trénera Rangers Davida Quinna stanica ESPN.

Jaroslav Halák Čítajte viac V zápase proti Halákovi. Studenič má druhý bod v NHL

K incidentu sa vyjadrila aj opora „jazdcov“ Mika Zibanejad:

„Myslím si, že si musíme viac vážiť hokejistov. Neviem, čo na to povedať. To je úplná neúcta. Je to všetko jednoducho hrozné.“

V čase incidentu viedli Newyorčania 3:2, hostia potom otočili zápas štyrmi gólmi. Novinár Larry Brooks z denníka New York Post na adresu Wilsona napísal na twitteri:

„Dnes bola NHL blízko k tomu, aby prišlo k úmrtiu priamo na ľade. Zakážte tomu chlapovi hrať hokej až do konca sezóny a nech sa o rok znovu uchádza o to, aby mohol hrať.“

Oddelenie hráčskej bezpečnosti potrestalo Wilsona najvyššou možnou pokutou 5000 dolárov. Predstaviteľov Rangers to pobúrilo, (nielen oni) boli presvedčení o suspendácii búrliváka…

„Wilsonove nebezpečné a nerozvážne kroky spôsobili Panarinovi zranenie, ktoré mu zabráni dohrať túto sezónu,“ uviedol klub vo vyhlásení a žiada výmenu šéfa bezpečnosti hráčov NHL Georga Parrosa:

„Trest pre Wilsona je smiešny a považujeme to za zanedbanie povinností vedúceho bezpečnosti hráčov Georga Parrosa. Sme presvedčení, že nie je schopný pokračovať vo svojej súčasnej funkcii,“ citovala agentúra AFP.

Wilson si od roku 2017 musel odpykať niekoľko trestov. V roku 2018 dostal stopku na tri zápasy, keď Zachovi Astonovi-Reeseovi z Pittsburghu spôsobil otras mozgu a zlomeninu čeľuste:

Neskôr v tom istom roku dostal 20-zápasový dištanc za úder hlavou do Oskara Sundqvista. Tento rok v marci nehral sedem zápasov za zranenie obrancu Brandona Carla z Bostonu Bruins, ktorého nešetrene vrazil na mantinel.

Nad trestom za zranenie Panarina sa pozastavil aj bývalý tvrdý hráč profiligy John Scott:

„Rešpektujem Toma Wilsona a jeho hru, akou sa prezentuje. Teraz to však prehnal. Nechápem, že dostal len pokutu. NHL sa snáď zbláznila.“

14 debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Washington Capitals