Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V zápase proti Halákovi. Studenič má druhý bod v NHL

Slovenský útočník Marián Studenič zaznamenal druhý bod v NHL. Asistenciou sa podieľal na víťazstve hokejistov New Jersey nad Bostonom v bránke s Jaroslavom Halákom 4:3 po predĺžení.

05.05.2021 06:22 , aktualizované: 09:51
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák inkasuje vyrovnávajúci gól na 3:3 po strele Jegora Šarangoviča.
debata

Skúsený gólman sa predstavil v zápase prvýkrát od 23. apríla, keď vystriedal v dueli s Buffalom Tukku Raska, od začiatku strenutia chytal predtým 3. apríla.

Pre Studeniča išlo o siedme vystúpenie v profilige, pred súbojom s Bruins ho povolali z farmy v AHL. Na konte už má presný zásah do siete New Yorku Rangers spred dvoch týždňov.

O triumfe domácich rozhodol český útočník Pavel Zacha, pričom to bol pre neho deviaty víťazný gól v NHL. Skóroval počas signalizovaného trestu pre hostí.

„Videl som, že sa hráči súpera zameriavajú na Hughesa s pukom a keď prihral Butcherovi, tak som už myslel na to, že ak mi prihrá, natlačím sa pred bránku. Snažil som sa to trafiť bekhendom a vyšlo to,“ povedal Zacha pre nhl.com.

Devils Rangers Hockey Studenič Čítajte viac Nezabudni, kamarát, čo si mi sľúbil. Prídem a postaráš sa o mňa

Na triumfe Pittsburghu nad Philadelphiou (7:3) mal veľký podiel kapitán Sidney Crosby. Elitný center „tučniakov“ sa vďaka dvom gólom a jednej asistencii dostal na 1323 bodov v NHL, čím o tri body predstihol svojho veľkého ruského súpera Alexandra Ovečkina z Washingtonu.

Celkovo Crosbymu patrí 33. priečka v historickom poradí produktivity. Najbližšie má pred sebou krajana Gilberta Perreaulta s 1326 bodmi.

Kapitán „tučniakov“ v 77 zápasoch proti Philadelphii nazbieral 115 bodov (49 gólov a 66 asistencií).

„Je to derby, tieto zápasy sú intenzívnejšie a emocionálnejšie. To by malo každého vybičovať k čo najlepším výkonom,“ uviedol Crosby.

Michael Houser v pondelok debutoval v bránke Buffala a zapísal si premiérové víťazstvo 4:2 nad New Yorkom Islanders. V utorok si s tým istým súperom pripísal 45 úspešných zákrokov, „šable“ triumfovali 4:3 po nájazdovom rozstrele.

„Oproti môjmu prvému zápasu som sa cítil pohodlnejšie, rýchlejšie som odstránil nervozitu. Jednoducho som sa cítil lepšie a mal som pocit, že mám rýchlejšie reakcie,“ uviedol Houser.

Dvadsaťosemročný Američan je prvý brankár Buffala po vyše 20 rokoch, ktorý vyhral oba svoje prvé zápasy. Naposledy sa to 5. a 7. októbra 2000 podarilo Mikovi Noronenovi.

Tom Wilson, Artemi Panarin Čítajte viac Amok zlého muža Capitals. Novinár: NHL bola blízko k úmrtiu priamo na ľade

Connor McDavid zaznamenal dve asistencie a jeho Edmonton sa tešil po víťazstve 4:1 na ľade Vancouveru. McDavid má na čele súťaže produktivity 93 bodov (31 gólov a 62 asistencií) v 51 zápasoch. V tejto sezóne má veľkú šancu získať 100-bodovú hranicu.

„Robí pre náš tím neskutočné veci. To najmenšie, čo môžeme urobiť, je pomôcť mu, ako vieme,“ uviedol útočník Leon Draisaitl, ktorý zaznamenal dva góly a na lídra produktivity stráca na druhom mieste 18 bodov.

Darilo sa aj dvojici Andrej Svečnikov a Teuvo Teräväinen. Obaja si pripísali po tri body, ich Carolina po triumfe 6:3 nad Chicagom predĺžila bodovú sériu na 12 zápasov. Svečnikov dal dva góly a mal asistenciu, Teräväinen zaznamenal gól a dve asistencie.

„Dnes to nebol z našej strany ideálny výkon. Stačila nám však veľká bojovnosť a talent, ktorý máme v tíme,“ vyhlásil tréner Caroliny Rod Brind'Amour.

„Hurikány“ ťahajú svoju najdlhšiu bodovú šnúru v sezóne, dlhšiu malo len Colorado. Od 10. marca do 5. apríla bodovali v 15 zápasoch.

Sumáre NHL:

BUFFALO SABRES – NEW YORK ISLANDERS 4:3 pp a sn (1:1, 1:2, 1:0 – 0:0, 1:0)
Góly: 16. Eakin (Skinner, Caggiula), 38. Bjork (Miller, Olofsson), 51. Bjork (Olofsson), rozh. nájazd Bjork – 17. Beauvillier (Bailey, Nelson), 24. Pulock (Clutterbuck, Johnston), 30. Clutterbuck. Brankári: Houser – Sorokin, strely na bránku: 31:48.

CAROLINA HURRICANES – CHICAGO BLACKHAWKS 6:3 (0:2, 2:0, 4:1)
Góly: 25. Niederreiter (Geekie, Trocheck), 36. Svečnikov (Slavin, Teräväinen), 45. Svečnikov (Teräväinen, Aho), 48. Teräväinen (Aho, Svečnikov), 58. Nečas, 59. Niederreiter (Nečas, Trocheck) – 7. DeBrincat, 13. Hardman (Entwistle, Kane), 52. DeBrincat (Kane, Mitchell). Brankári: Mrázek – Delia, strely na bránku: 28:30.

NEW JERSEY DEVILS – BOSTON BRUINS 4:3 pp (1:0, 0:2, 2:1 – 1:0)
Góly: 9. Zacha (Hughes, Hischier), 50. Boqvist (Severson, STUDENIČ), 53. Šarangovič (Severson, Bahl), 63. Zacha (Hughes, Butcher) – 25. Bergeron (Pastrňák, Grzelcyk), 35. Hall (Grzelcyk, Krejčí), 51. Kuraly (Pastrňák, Reilly). Brankári: Blackwood – HALÁK, strely na bránku: 21:36.

PHILADELPHIA FLYERS – PITTSBURGH PENGUINS 3:7 (0:1, 2:2, 1:4)
Góly: 29. Braun (Allison, Provorov), 39. Couturier (Sanheim, Giroux), 51. Konecny (Giroux, Gostisbehere) – 2. Pettersson (McCann, Gaudreau), 24. Guentzel (Letang, Malkin), 26. Crosby (Pettersson), 48. Zucker (Malkin, Kapanen), 53. Crosby (Rust, Guentzel), 56. Friedman (Blueger, Aston-Reese), 57. Marino (Crosby, Guentzel). Brankári: Elliott – Jarry, strely na bránku: 33:31.

VANCOUVER CANUCKS – EDMONTON OILERS 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
Góly: 1. Boeser (Höglander, Edler) – 35. Draisaitl (McDavid), 38. Draisaitl (McDavid, Barrie), 40. Bouchard (Nurse, Kahun), 55. Nurse (Archibald, Chiasson). Brankári: Demko – Smith, strely na bránku: 29:27.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #Marián Studenič