Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tampe vyšla odveta, Černák rozdával bodyčeky

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili v noci na pondelok v zámorskej NHL na ľade Detroitu 2:1 a posunuli sa na druhé miesto v tabuľke Centrálnej divízie.

03.05.2021 07:23
Lightning Red Wings Hockey Foto: ,
Momentka zo zápasu Detroit - Tampa Bay.
debata

Súperovi sa tak revanšovali za sobotnú prehru 0:1 po nájazdoch.

Gólom a asistenciou sa na výhre obhajcu titulu podieľal Blake Coleman, víťazný gól Lightning strelil ruský obranca Michail Sergačov.

„Blesky“ v tejto sezóne zvíťazili vo všetkých zápasoch, v ktorých viedli po druhej tretine.

Takých duelov majú na konte 25.

„To je štatistika, ktorá ukazuje rast nášho tímu. Ak chcete udržať v zápase náskok, musíte sa naučiť spôsob, ako to urobiť,“ uviedol tréner Tampy Bay Jon Cooper pre nhl.com.

Z triumfu sa tešil aj slovenský zadák Erik Černák, ktorý v drese „bleskov“ odohral 22:54 minút, vyslal jednu strelu na bránku a rozdal tri bodyčeky.

V útoku Red Wings nastúpil jeho krajan Richard Pánik, ktorý si počas 19:01 min na ľade pripísal dva strelecké pokusy a dva „hity“.

Detroit podržal brankár Jonathan Bernier, ktorý mal 40 úspešných zákrokov. Domácim sa však nedarilo v ofenzíve.

„Odohrali sme príliš veľa takýchto zápasov, kde nás držal nad vodou brankár, ale nebodovali sme. Potrebovali sme sa presadiť v presilových hrách, ale žiaľ, nepodarilo sa nám to,“ poznamenal tréner Detroitu Jeff Blashill.

NHL

DETROIT RED WINGS – TAMPA BAY LIGHTNING 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Góly: 34. Zadina (Namestnikov, Erne) – 1. Coleman (Goodrow), 22. Sergačov (Gourde, Coleman). Brankári: Bernier – Gibson, strely na bránku: 23:42

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Richard Pánik #Tampa Bay Lightning #Erik Černák