Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar za Montreal nenastúpil, navrátilci Jaroš a Jurčo sa z výhier netešili

Hokejisti Montrealu zvíťazili v zápase NHL v noci na sobotu na domácom ľade nad Winnipegom 5:3. Dvoma gólmi a asistenciou k tomu prispel útočník Nick Suzuki. V zostave Canadiens chýbal pre zranenie v dolnej časti tela slovenský útočník Tomáš Tatar.

01.05.2021 06:58 , aktualizované: 08:51
Cole Caufield Foto: ,
Cole Caufield z Montrealu v zrážke s rozhodcom.
debata

Winnipegu sa momentálne vôbec nedarí, prehral už po šiesty raz za sebou.

"Myslím si, že nepriazeň osudu je niekedy dobrá vec. Je dobré, že si tým prechádzame teraz a nie za pár týždňov, keď sa začína play off. Takže si myslím, že sa z toho poučíme.

Niekedy to nejde ľahko, takže si musíme nájsť cestu, ako to prekonať.

Ja myslím si, že každý z nás musí veci zjednodušiť a vrátiť sa k tomu, čo sme robili predtým," uviedol pre nhl.com útočník „tryskáčov“ Trevor Lewis, autor dvoch gólov.

Domácich potiahol útočník Nick Suzuki, ktorý dal dva góly a pridal asistenciu.

„Vieme, aké dôležité sú tieto zápasy na konci základnej časti. Chýba nám niekoľko kľúčových zápasov, ale v tomto zápase sme zabojovali aj za nich. Sme dobrý tím, je to pre nás určite zvýšenie dôvery,“ povedal Suzuki.

Colorado zdolalo doma San Jose 3:0, nemecký brankár Avalanche Philipp Grubauer kryl 21 striel Sharks a dosiahol šiesty shutout v sezóne. Do zostavy sa pritom vrátil prvýkrát od 12. apríla, keďže figuroval na covidovom protokole profiligy.

Okrem neho sa po pauze vrátil do zostavy „lavín“ aj Mikko Rantanen, ktorý zaznamenal gól a pridal dve asistencie a aj útočník Joonas Donskoi, ktorý mal asistenciu.

V zostave San Jose nastúpil slovenský obranca Christián Jaroš, odohral viac ako 10 minút, Grubauera ohrozil jednou strelou. Dvadsaťpäťročný zadák sa naposledy v zostave „žralokov“ objavil 12. apríla v stretnutí proti Anaheimu.

Nedarilo sa Vegas, Golden Knights v zostave aj so slovenským útočníkom Tomášom Jurčom prehrali na ľade Arizony 0:3.

Bola to prvá prehra Knights po desiatich predchádzajúcich triumfoch. Brankár Arizony Adin Hill pri svojom prvom štarte od 11. apríla nepustil za svoj chrbát ani jednu z 25 striel súpera. Bol to jeho tretí shutout v kariére.

Anaheim doma podľahol Los Angeles 1:2, o triumfe „kráľov“ rozhodol 56 sekúnd pred koncom zápasu Anže Kopitar. Domáci viedli po 1. tretine 1:0 po góle Haydna Fleuryho a v druhej dvadsaťminútovke prestrieľali súpera pomerom 20:6, ale v tretej tretine dvakrát inkasovali.

Sumáre NHL:

MONTREAL CANADIENS – WINNIPEG JETS 5:3 (0:1, 3:2, 2:0)
Góly: 25. Suzuki, 34. Lehkonen (Chiarot, Evans), 39. Armia (Suzuki, Toffoli), 56. Suzuki (Petry, Perry), 59. Toffoli (Danault) – 19. Stastny (DeMelo, Wheeler), 23. Lewis (Harkins), 32. Lewis. Brankári: Allen – Hellebuyck, strely na bránku: 35:22, bez divákov.

COLORADO AVALANCHE – SAN JOSE SHARKS 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Góly: 12. Landeskog (Makar, Rantanen), 14. Makar (Rantanen, Donskoi), 59. Rantanen (Landeskog, Söderberg). Brankári: Grubauer – Jones, strely na bránku: 36:21, 4045 divákov.

ANAHEIM DUCKS – LOS ANGELES KINGS 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)
Góly: 6. Fleury (Zegras) – 55. Andersson (Vilardi, Moore), 60. Kopitar (Brown, Anderson). Brankári: Gibson – Quick, strely na bránku: 34:25, 1717 divákov.

ARIZONA COYOTES – VEGAS GOLDEN KNIGHTS 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Góly: 10. Hayden (Brassard, Demers), 42. Bunting (Schmaltz), 58. Fischer (Dvorak, Crouse). Brankári: Hill – Lehner, strely na bránku: 32:25, 5111 divákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Tomáš Jurčo #Christián Jaroš