Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pastrňák prezradil, prečo sa bál osloviť Cháru. Kto komu neodpísal?

Povestný zápal Zdena Cháru počas zápasov NHL pocítilo viacero hokejistov z tímov súpera.

27.04.2021 12:31
debata
Zdeno Chára v drese Washingtonu. Foto: TASR/AP, Frank Franklin II
Zdeno Chára Zdeno Chára v drese Washingtonu.

Nedávno ním bol jeho dlhoročný spoluhráč v drese Bostonu Brad Marchand, proti ktorému slovenský veterán už stál ako vo farbách konkurenčného Washingtonu.

Pred známym provokatérom necúvol a po dueli mu Kanaďan poslal odkaz cez sociálnu sieť.

Minulý týždeň sa so skúsenosťami zo vzájomných zápasov proti hrajúcej legende podelil aj ďalší Chárov exspoluhráč David Pastrňák.

Český útočník o niekdajšom mentorovi prehovoril v podcaste Spittin’ Chiclets. Všimol si to aj web russianmachine­neverbreaks.com, ktorý sa venuje tímu Capitals.

Pastrňák má na spoločné pôsobenie s Chárom úžasné spomienky.

"Všetkým nám chýba, všetci vieme, aký to bol profesionál a líder. Hrať proti nemu je skvelé a zároveň šialené. Na ľade sa bojím niečo mu povedať, pretože viem, ako je zaujatý hrou…

Rozprávame rovnakým jazykom, no keď som pri vhadzovaní vedľa neho, som ticho. Nechávam ho, nech sa sústredí, je to čudné," priznal Pastrňák.

Zdeno Chára Čítajte viac Je to pre nás česť. Spoluhráči z Washingtonu dojali jubilanta Cháru

Trvalo až tri zápasy, kým Cháru oslovil.

„V prvých dvoch dueloch sme sa veľmi nerozprávali. No prišiel tretí povedal som si, že k nemu prehovorím. A on na mňa zakričal, že neodpovedám na jeho správy, čo, mimochodom, nebola pravda. Myslím si, že to bol on, kto neodpovedal,“ opisoval situáciu rodák z Havířova.

Bol aj pri tom, keď si v Bostone uctili Cháru pamätným videom už aj pred divákmi v aréne TD Garden.

"Mal som zimomriavky. Bol to síce jeho druhý duel v Bostone (v drese Washingtonu, pozn.), ale prvý aspoň s hŕstkou fanúšikov. Pri nich mi naozaj prebehol mráz po chrbte.

Je to mimoriadny človek, zohrával významnú úlohu pri mojom osobnostnom i športovom raste. Som mu vďačný za veľa," vyznal sa Pastrňák.

Spomenul si aj na štvrtý finálový zápas ročníka 2019 proti St. Louis, v ktorom Cháru nešťastne trafil do úst puk po zblokovanej strele.

Neskôr vysvitlo, že si utrpel viacnásobnú zlomeninu čeľuste.

David Pastrňák. Foto: SITA/AP, Jeffrey T. Barnes
David Pastrňák David Pastrňák.

Napriek zraneniu dohral sériu s krytom na prilbe, ktorý mu chránil ústa. Bruins v siedmom dueli doma podľahli Blues 1:4.

„Ten moment mi utkvel v pamäti. Keď sa objavil na kocke, fanúšikovia boli vo vytržení,“ vyzdvihol, ako priaznivci reagovali na vtedajšieho kapitána.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Washington Capitals #Boston Bruins #David Pastrňák