Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Bojovník, nadchýnal sa komentátor. Pozrite sa, čo si vytrpel obetavý Chára

Zdeno Chára si chvíľu bude musieť počkať na tisícšesťstý zápas v základnej časti NHL. Slovenský hokejový veterán v nedeľu prvýkrát v tejto sezóne chýbal pre nešpecifikované zranenie v zostave tímu Washington Capitals a nebol súčasťou prehry so svojím niekdajším zamestnávateľom Bostonom Bruins 3:6.

19.04.2021 13:17
Zdeno Chára Foto:
Zdeno Chára.
debata

Cháru v nedeľu v treťom obrannom páre Capitals nahradil Trevor van Riemsdyk. Skúsený slovenský bek sa ocitol na listine zranených hráčov posudzovaných na báze denného pozorovania.

V sobotňajšom zápase proti Philadelphii súperovi hráči dvakrát nastrelili brániaceho Cháru pukom do pravého členka, okrem toho sa za minútu postaral ešte o jeden blok. „Bojovník, bojovník, bojovník,“ vyzdvihol jeho obetavosť komentátor.

Pozrite si video:

Stalo sa to ešte počas druhej tretiny, ale 44-ročný obranca napokon dohral zápas, v ktorom Washington zvíťazil 6:3.

Bol to jeho 45. duel v aktuálnej sezóne a 1598. v dlhočiznej kariére v NHL. V nedeľu však už rodák z Trenčína proti Bostonu na ľade chýbal.

„Musíme zaplátať nejaké diery v obrane po sobotňajšej noci, keďže tam boli tri či štyri bloky puku v našej defenzívnej zóne. Týka sa to aj Cháru,“ priznal tréner Washingtonu Peter Laviolette na webe NHL.

Chára sa v 45 zápasoch tejto sezóne, prvej v drese Washingtonu, predviedol dvoma gólmi a siedmimi asistenciami ako aj ôsmimi plusovými bodmi.

Celkovo strávil na ľade v priemere 18:24 min. Washington je líder Východnej divízie NHL o dva body pred New Yorkom Islanders a tri body pred Pittsburghom Penguins.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Washington Capitals