Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spadol a prihral na gól. Černák však nezabránil kopancu

Strieľal na bránku, šikovne pripravil jeden z dvoch gólov Tampy, znova patril k najvyťaženejším hráčom. Šampiónovi NHL však výkon Erika Černáka nepomohol.

14.04.2021 06:11 , aktualizované: 06:48
Erik Černák, Mikael Granlund Foto: ,
Erik Černák z Tampy v súboji s útočníkom Nashvillu Mikaelom Granlundom.
debata

Slovenský hokejista zažil v noci so svojimi spoluhráčmi jednu z najhorších prehier v kariére. Z ľadu Nashvillu odchádzali s prehrou 2:7.

„Ak sa chceme prezentovať výkonmi ako v minulosti, musíme sa vrátiť do práce a predviesť aspoň trochu chuti po víťazstve. Dnes sme sa k tomu ani len nepriblížili,“ kritizoval vlastné rady obranca Ryan McDonagh.

Černákov defenzívny partner musel prehrýzť najhoršiu prehru v sezóne. Obhajca Stanleyho pohára v tomto ročníku ešte neprehral päťgólovým rozdielom a ani neinkasoval viac ako šesť gólov.

„Nechcem tu sedieť a hovoriť negatívne, ale takto sa veci majú. Už predtým sme mali problémy a bolo otázkou času, kedy príde takýto kopanec. Musíme sa pozbierať,“ doplnil nahnevaný McDonagh.

Černákov najlepší moment prišiel v 52. minúte. Slovenský reprezentant síce neustál súboj pri mantineli, ale zo zeme sa mu šikovne podarilo posunúť puk k Yannimu Gourdovi, ktorý na dvakrát prekonal Juuseho Sarosa.

Dvadsaťtriročný Košičan odohral cez 20 minút, ako jediný z obrancov nemal negatívnu bilanciu (0) v tabuľke ±. Na konte mal okrem asistencie aj jeden bodyček a dve strely na bránku.

Výborne sa v drese Washingtonu predviedla nová posila Anthony Mantha.

Kanadský útočník, ktorý do hlavného mesta prišiel v rámci výmeny z Detroitu Red Wings (Capitals poslali opačným smerom Richarda Pánika, Jakuba Vránu a výbermi v 1. kole tohtoročného a v 2. kole budúcoročného draftu NHL) prispel k výhre 6:1 nad Philadelphiou gólom a asistenciou.

Do štatistík sa bodovo nezapísal obranca Washingtonu Zdeno Chára. Za takmer 19 minút stihol zblokovať dve strely Flyers.

výsledky NHL:
Boston – Buffalo 3:2 pp a sn, Washington – Philadelphia 6:1, New Jersey – New York Rangers 0:3, Toronto – Calgary 2:3 pp, Nashville – Tampa Bay 7:2 /ČERNÁK za hostí 0+1/, Dallas – Florida 2:3 pp

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Nashville Predators #Erik Černák