Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Body bratrancov z Košíc. Černák skóroval, Jaroš s premiérovou asistenciou

Slovenský hokejový obranca Erik Černák skóroval pri víťazstve Tampy Bay na ľade Nashvillu v NHL 3:0.

10.04.2021 22:56 , aktualizované: 11.04.2021 12:23
Christián Jaroš Foto: ,
Christián Jaroš (vľavo) v drese San Jose v súboji s Trevorom Mooreom z Los Angeles.
debata

V druhej tretine zvýšil na 2:0. Bol to jeho druhý presný zásah v sezóne. Odohral 22:44 min (tretí najvyťaženejší hráč Lightning a štvrtý celkovo v zápase) a zaznamenal plusový bod, dve strely na bránku, jeden bodyček aj zblokovanú strelu.

Černák nastúpil na druhý po zápas po tom, ako vynechal sedem duelov pre zranenie dolnej časti tela.

Jeho moment v zápase prišiel v druhej polovici prostrednej časti, keď sa po prihrávke Ondřeja Paláta ocitol na chvíľu voľný na vrchole kruhov a jeho strela švihom aj s prispením tečov od hokejky Mikaela Granlunda a nohy Ryana Ellisa skončila za chrbtom Pekku Rinneho.

„V druhej a tretej tretine sme sa snažili vymieňať si puk rýchlejšie. Myslím si, že sme po slabšom úvode odviedli dobrú prácu,“ uviedol pre agentúru AP slovenský obranca, ktorý strávil na ľade 22 minút a 44 sekúnd a vyslal na súperovu bránku dve strely.

Zostrih zápasu, Černákov gól v čase 7.20:

Nashville vyvinul v úvodných dvadsiatich minútach veľký tlak, ale Vasilevskij exceloval a chytil až 18 striel.

„Je neuveriteľné, čo predvádza. Môžeme sa na neho spoľahnúť každý zápas,“ povedal o Vasilevskom útočník Yanni Gourde, ktorému sa v poslednom čase darí a svoju bilanciu vylepšil o gól a asistenciu.

Skvelú formu má nováčik Ross Colton, ktorý skóroval v treťom zápase za sebou a v prvých 15 dueloch kariéry má bilanciu 7+3. Lepšiu bilanciu nedosiahol žiadny iný nováčik v histórii „bleskov“. Tampa hrala bez zraneného kapitána Stevena Stamkosa.

Tradičnou oporou Lightning bol Andrej Vasilevskij, ruský brankár zlikvidoval všetkých 36 striel súpera a pripísal si 25. shutout v profiligovej kariére, štvrtý v tomto ročníku.

Najlepší brankári NHL Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
1. Andrej Vasilevskij (Tampa Bay): 204 bodov.

San Jose prehralo na domácom ľade s Los Angeles 2:4, pri prvom góle domácich asistoval slovenský zadák Christián Jaroš, ďalší Košičan a Černákov bratranec. Zaznamenal tak prvý bod v sezóne a zároveň premiérový v drese Sharks.

Po jeho strele od mantinelu neudržal puk vo svojej moci brankár Jonathan Quick a na konci 17. minúty vyrovnal na 1:1 Dylan Gambrell.

Pre Jaroša to bola 13. asistencia v NHL. Sharks však v ďalšom priebehu ťahali za kratší koniec, nepodržal ich brankár Martin Jones, ktorý inkasoval štyri góly z 19 striel.

Na záverečnú tretinu ho vystriedal český brankár Josef Kořenář, ktorý pri debute v NHL zlikvidoval všetkých sedem striel. Jaroš v treťom zápase sezóny odohral necelých 11 minút, mal mínusový bod a raz ohrozil súperovho brankára.

Nedarilo sa Montrealu s Tomášom Tatarom v zápase s Winnipegom. Canadiens doma padli 0:5 a prehrali tretí zápas v rade. Tatar strávil na ľade 15 minút a 40 sekúnd a pripísal si len dva „hity“.

Druhé čisté konto v sezóne a 22. v profiligovej kariére zaznamenal Connor Hellebuyck, stačilo mu na to len 19 zákrokov.

„Shutout je vždy veľmi cenný, najmä v tejto lige. Väčšinou je to zásluha celého tímu a inak tomu nebolo ani dnes, chalani zblokovali veľké množstvo striel,“ povedal pre nhl.com brankár Jets po treťom víťazstve jeho tímu v rade.

V bránke Canadiens opäť nastúpil Jake Allen, pretože brankár číslo jeden Carey Price chýbal v treťom zápase pre zranenie dolnej časti tela.

„Myslím si, že sme boli príliš pasívni. Ak by sme strelili prvý gól, tak by to dodalo viac energie našim top hráčom, ale nestalo sa tak,“ povedal tréner Montrealu Dominique Ducharme.

Hokejisti Dallasu zvíťazili na domácom ľade nad Floridou 4:1.

V drese Stars sa tešil z triumfu aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý sa do štatistík kanadského bodovania počas vyše 18 odohraných minút nezapísal. V predchádzajúcom zápase v noci na piatok nášho času si Dallas poradil s Chicagom 5:1.

Dvomi gólmi sa blysol Jason Robertson, brankár Anton Chudobin chytil 20 striel „panterov“. Dallas vyhral štyri z uplynulých šiestich duelov.

„Potrebovali sme to. Zdolali sme silný tím, ktorý bojuje o prvé miesto v divízii,“ poznamenal tréner Stars Rick Bowness. Florida sa v posledných dueloch trápi, prehrala trikrát za sebou a strelila v nich len tri góly.

O všetky sa zaslúžil kapitán tímu Aleksander Barkov. Dallas mal bleskový štart, po góloch Robertsona a Joela L'Esperanca viedol 2:0 v čase 1:49. Bol to najlepší úvod Stars od novembra 1992, vtedy ešte ako Minnesota North Stars strelili proti Tampe Bay dva góly za prvých 66 sekúnd zápasu.

V ďalšom zápase Philadelphia doma zdolala Boston 3:2. Bruins sú stále bez slovenského brankára Jaroslava Haláka, ktorý mal pozitívny test na koronavírus.

Pre zranenie chýba aj Fín Tuukka Rask a tak v treťom zápase za sebou chytal nováčik Jeremy Swayman, ktorý si pripísal prvú prehru v NHL. Rozdielový gól strelil v tretej tretine Sean Couturier.

„Je dôležité, že sme vyhrali v riadnom hracom čase. Proti tímom, ktoré v boji o play off dobiehame, je potrebný každý bod,“ povedal tréner Flyers Alain Vigneault.

Toronto zvíťazilo nad Ottawou 6:5, v domácom drese zažiaril Auston Matthews, najlepší strelec súťaže sa na výhre podieľal hetrikom a asistenciou.

Štyri body zaznamenal aj jeho spoluhráč z útoku Mitch Marner (1+3). Brankár Maple Leafs Jack Campbell dosiahol 11. víťazstvo v sérii od štartu sezóny, čo je rekord súťaže.

Matthews vedie poradie strelcov s 31 gólmi a je na najlepšej ceste dosiahnuť v skrátenej 56-zápasovej základnej časti métu 40 presných zásahov.

"Cítil som sa na ľade naozaj výborne. Mitch Marner a Alex Galchenyuk ma zásobovali skvelými prihrávkami, mal som šťastie, že mi pripravili takéto pozície.

Ja som už len musel dostať puk do bránky," povedal Matthews, ktorý ako prvý Američan dosiahol v NHL métu 30 gólov v každej z prvých piatich sezón kariéry.

V drese Ottawy skóroval v siedmom zápase za sebou Connor Brown, čím vytvoril rekord Senators.

Sumáre NHL:

DALLAS STARS – FLORIDA PANTHERS 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
Góly: 1. Robertson (Hintz, Pavelski), 2. L'Esperance (Dowling), 10. Benn (Pavelski, Hintz), 42. Robertson – 40. Barkov (Hörnqvist). Brankári: Chudobin – Bobrovskij, strely na bránku: 20:21.

PHILADELPHIA FLYERS – BOSTON BRUINS 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Góly: 12. Konecny (Hägg, Sanheim), 18. Gostisbehere (Konecny, van Riemsdyk), 47. Couturier (Farabee, van Riemsdyk) – 6. Bergeron (Smith, Marchand), 32. DeBrusk (Smith, Coyle). Brankári: Elliott – Swayman, strely na bránku: 23:32.

CAROLINA HURRICANES – DETROIT RED WINGS 4:5 pp a sn (2:2, 1:1, 1:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 2. Nečas (Trocheck, Hamilton), 15. Staal (Martinook, Slavin), 30. Hamilton, 56. Aho (Nečas, Niederreiter) – 7. Larkin (Zadina, Stecher), 11. Mantha (Biega), 37. Filppula, 54. Erne, rozh. nájazd Erne. Brankári: Mrázek – Greiss, strely na bránku: 34:28.

COLUMBUS BLUE JACKETS – CHICAGO BLACKHAWKS 3:4 (2:2, 0:2, 1:0)
Góly: 2. Del Zotto (Texier, Dalpe), 4. Atkinson (Roslovic), 60. Laine (Domi) – 11. DeBrincat (de Haan, Kane), 18. Söderberg (Kämpf, Carpenter), 24. Kalynuk (Suter, de Haan), 37. Strome (Dach, DeBrincat). Brankári: Merzlikins – Lankinen, strely na bránku: 26:28.

MONTREAL CANADIENS – WINNIPEG JETS 0:5 (0:0, 0:3, 0:2)
Góly: 31. Šťastný, 37. Ehlers (Pionk, Copp), 40. Forbort (Morrissey, Scheifele), 48. Copp (Perreault, Ehlers), 51. Perreault. Brankári: Allen – Hellebuyck, strely na bránku: 19:25.

TORONTO MAPLE LEAFS – OTTAWA SENATORS 6:5 (2:0, 2:3, 2:2)
Góly: 9. Matthews (Marner), 10. Matthews (Marner, Rielly), 37. Marner (Galchenyuk, Matthews), 40. Matthews (Marner, Galchenyuk), 45. Michejev (Hyman, Dermott), 60. Hyman (Tavares, Michejev) – 33. Batherson (Stützle, Brännström), 34. Formenton, 37. Stützle (Amadio), 48. Brown (Dadonov, Tierney), 60. Norris (Batherson, Brown). Brankári: Campbell – Forsberg, strely na bránku: 38:32.

NASHVILLE PREDATORS – TAMPA BAY LIGHTNING 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 7. Colton (Gourde, Sergačov), 35. ČERNÁK (Palát, Point), 60. Gourde. Brankári: Rinne – Vasilevskij, strely na bránku: 36:34.

ST. LOUIS BLUES – MINNESOTA WILD 3:2 pp (0:1, 1:1, 1:0 – 1:0)
Góly: 24. Hoffman (Dunn, Bozak), 60. Hoffman (Dunn, Perron), 65. O'Reilly (Schenn, Dunn) – 19. Sturm (Cramarossa), 39. Dumba (Suter, Johansson). Brankári: Husso – Talbot, strely na bránku: 30:30.

CALGARY FLAMES – EDMONTON OILERS 5:0 (0:0, 4:0, 1:0)
Góly: 24. Monahan (Mangiapane), 31. Gaudreau (Hanifin, Backlund), 34. Lindholm (Gaudreau, Giordano), 40. Giordano (Backlund, Bennett), 54. Ritchie (Bennett, Välimäki). Brankári: Markström – Smith, strely na bránku: 32:17.

SAN JOSE SHARKS – LOS ANGELES KINGS 2:4 (1:1, 0:3, 1:0)
Góly: 17. Gambrell (Leonard, JAROŠ), 53. Meier (Hertl, Donato) – 12. Carter (Athanasiou, Lizotte), 23. Athanasiou (Carter, Määttä), 24. Iafallo (Kopitar, Brown), 40. Brown. Brankári: Jones (41. Kořenář) – Quick, strely na bránku: 28:26.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Sekera #Dallas Stars #Erik Černák #Christián Jaroš