Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Montreal otočil aj vďaka Tatarovej presnej strele. Haláka zastúpil Vladař

Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa v NHL gólom podieľal na domácom víťazstve Montrealu nad Edmontonom 3:2 po predĺžení. V 46. minúte vyrovnal presnou strelou ponad lapačku Mikea Smitha na 2:2, o výsledku rozhodol v poslednej minúte predĺženia Eric Staal vo svojej premiére v drese Canadiens.

06.04.2021 06:37 , aktualizované: 11:08
Carey Price, Shea Weber Foto: ,
Brankár Montrealu Carey Price a obranca Shea Weber v zápase proti Edmontonu.
debata (1)

Tridsaťšesťročný center rozhodol o výhre Canadiens strelou z pravého kruhu po prihrávke od Tylera Toffoliho. Do Montrealu prišiel na konci marca z Buffala Sabres výmenou za výber v treťom a piatom kole tohtoročného draftu.

Následne absolvoval povinnú týždňovú karanténu a v noci na utorok nastúpil na prvý zápas. „Tento moment mi určite utkvie v pamäti, no dúfam, že ma tu v najbližšej dobe čakajú ešte väčšie a lepšie chvíle,“ povedal Staal pre portál nhl.com.

Kanaďan ukončil svoju sériu 23 zápasov bez gólu. „Som si istý, že je zaň veľmi šťastný. Myslím si, že si ho zaslúži, odohral veľmi dobrý zápas. Bol veľmi silný na vhadzovaniach a mal zopár šancí. Sme zaňho veľmi radi,“ povedal o novom spoluhráčovi Tatar.

Tridsaťročný slovenský útočník odohral 12:53 minút a okrem presného zásahu si do štatistík pripísal aj jednu „plusku“, dve strely na bránku a jeden hit. V 34 zápasoch tejto sezóny nazbieral 24 bodov (8+16).

Z hetriku sa tešil útočník Arizony Michael Bunting, pre ktorého to bol len ôsmy duel v NHL. Coyotes triumfovali na ľade Los Angeles 5:2 a vyhrali tretí zápas za sebou.

„Cítil som sa dobre. Čím viac zápasov odohrám, tým sa cítim komfortnejšie. Jednoducho musím premieňať šance, keď sa do nich dostanem, a mne sa to našťastie podarilo,“ povedal 25-ročný Bunting. Brankár Arizony Adin Hill zaznamenal 36 úspešných zákrokov.

Hokejisti Bostonu v bránke s Čechom Danielom Vladařom prehrali s Philadelphiou 2:3 po predĺžení. Jaroslav Halák mal pozitívny test na koronavírus, Tuukka Rask od 25. marca pauzuje pre zranenie v hornej časti tela.

Rozhodujúci zásah strelil v 64. minúte Travis Sanheim. Najprv zablokoval strelu Patrica Bergerona, potom prekorčuľoval celé klzisko a okolo centra Bostonu, ktorý sa pošmykol a spadol, a prekonal Vladařa.

„Potrebovali sme tieto dva body. Radšej by sme ich získal v riadnom čase, ale aj tak sa nám to nakoniec podarilo. Bolo to víťazstvo celého tímu,“ povedal Sanheim.

V noci na utorok SELČ sa z hetriku tešil útočník Arizony Michael Bunting, Coyotes triumfovali na ľade Los Angeles 5:2.

Hokejisti Vegas zdolali St. Louis 6:1 a ukončili trojzápasovú sériu prehier. O triumfe rozhodli v druhej tretine, v ktorej strelili štyri góly. Alec Martinez skóroval dvakrát, William Carrier mal bilanciu 1+1 a brankár Robin Lehner pokryl 31 striel.

„V predchádzajúcich zápasoch sme mali problémy so zakončením, takže teraz sme sa snažili vypracovať si veľa šancí. Útočníci odviedli dobrú robotu pri clonení pred brankárom a prinieslo to svoje ovocie,“ uviedol Martinez.

Jednu asistenciu zaznamenal obranca Vegas Alex Pietrangelo, ktorý sa predstavil na ľade v St. Louis prvýkrát od svojho októbrového prestupu. Predtým odohral za Blues dvanásť sezón a domáci tím mu počas prvej tretiny vzdal hold spomienkovým videom.

„Ťažšie to bolo pred zápasom, pre tie emócie. Keď sa už začne duel, všetko to potlačíte. To video bolo skvelé a bolo pre mňa veľmi dôležité, keďže som mal v hľadisku manželku a deti. Ale potom to už bola práca ako obvykle,“ povedal Pietrangelo. Blues prehrali siedmy duel za sebou a ôsmy v sérii na domácom ľade.

Winnipeg zvíťazil nad Ottawou tesne 4:3, o dva presné zásahy sa postaral Pierre-Luc Dubois: „Počas prvých dvoch tretín a ani v časti tej tretej sme netrávili veľa času v našom pásme, mali sme dobrú ofenzívnu mentalitu.“

Ottawa dokázala v treťom dejstve znížiť z 1:4 na 3:4, no vyrovnať sa jej už nepodarilo. „Strácali sme príliš veľa pukov, neboli sme dosť odhodlaní. Zabojovali sme, ale príliš neskoro,“ povedal tréner „senátorov“ D. J. Smith.

Vo víťaznom ťažení pokračuje Colorado, ktoré zdolalo Minnesotu tesne 5:4, pripísalo si piaty triumf v sérii a bodovalo aj v pätnástom zápase za sebou. Hráči Avalanche prehrávali po prvom dejstve 0:1, no v druhom prestrieľali súpera 20:5, otočili na 4:1 a v záverečnom dotiahli duel do víťazného konca.

„Vyhrali sme, no v tretej tretine musíme hrať lepšie, musíme si postrážiť náskok,“ uviedol J.T. Compher. Štvrtú výhru za sebou zaznamenali hráči Toronta, ktorí zvíťazili na ľade Calgary 5:3. Dva góly strelil Auston Matthews, John Tavares mal bilanciu 1+1 a dosiahol 800. bod za Toronto.

NHL – sumáre:

MONTREAL CANADIENS – EDMONTON OILERS 3:2 pp (0:1, 0:1, 2:0 – 1:0)
Góly: 42. Anderson (Perry, Suzuki), 46. TATAR (Byron), 65. Staal (Toffoli, Petry) – 20. Shore (Khaira), 40. Nurse (Draisaitl, Puljujärvi). Brankári: Price – Smith, strely na bránku 32:23.

BOSTON BRUINS – PHILADELPHIA FLYERS 2:3 pp (1:1, 1:0, 0:1 – 0:1)
Góly: 18. Kuhlman (Coyle), 21. Bergeron (Pastrňák, Grzelcyk) – 11. Konecny (Giroux, Provorov), 47. Couturier (Provorov, Hayes), 64. Sanheim. Brankári: Vladař – Elliott, strely na bránku: 29:32.

WINNIPEG JETS – OTTAWA SENATORS 4:3 (1:0, 3:1, 0:2)
Góly: 3. Dubois (Wheeler, Stanley), 25. Lowry (Copp), 29. Dubois (Copp, Ehlers), 37. Connor (Scheifele, Ehlers) – 25. Dzingel (Brown), 51. Norris (Dzingel, Reilly), 57. Brown (Anisimov, Dadonov). Brankári: Hellebuyck – Forsberg, strely na bránku: 46:23.

ST. LOUIS BLUES – VEGAS GOLDEN KNIGHTS 1:6 (1:2, 0:4, 0:0)
Góly: 18. Bozak (Sanford) – 7. Nosek (Holden, Kolesar), 13. Martinez (Stone, Pacioretty), 28. Martinez (Tuch, Kolesar), 28. Carrier (Pietrangelo, McNabb), 30. Marchessault (Karlsson, Smith), 33. Hague (Carrier, Roy). Brankári: Husso (30. Binnington) – Lehner, strely na bránku: 32:33.

MINNESOTA WILD – COLORADO AVALANCHE 4:5 (1:0, 0:4, 3:1)
Góly: 9. Hartman (Bjugstad, Johansson), 44. Bjugstad (Hartman, Cole), 50. Johansson (Suter, Hartman), 60. Fiala (Spurgeon) – 21. MacKinnon (Girard, Toews), 22. Burakovsky (Girard, Kadri), 36. Saad (Burakovsky, MacDonald), 38. Compher (Makar, O'Brien), 48. Landeskog (Rantanen, MacKinnon). Brankári: Talbot – Grubauer, strely na bránku: 25:36.

CALGARY FLAMES – TORONTO MAPLE LEAFS 3:5 (0:0, 1:2, 2:3)
Góly: 39. Mangiapane (Hanifin, Lindholm), 45. Backlund (Bennett), 51. Backlund (Lindholm) – 24. Spezza (Kerfoot, Dermott), 28. Matthews (Nylander, Brodie), 48. Simmonds (Engvall), 51. Matthews (Tavares, Hyman), 53. Tavares (Muzzin, Nylander). Brankári: Markström – Campbell, strely na bránku: 29:30.

LOS ANGELES KINGS – ARIZONA COYOTES 2:5 (1:3, 0:1, 1:1)
Góly: 17. Doughty (Kempe, Kopitar), 43. Athanasiou (Clague, Lizotte) – 3. Bunting (Garland, Demers), 5. Bunting (Chychrun, Goligoski), 8. Brassard (Garland, Ekman-Larsson), 29. Bunting (Chychrun, Goligoski), 60. Dvorak (Larsson). Brankári: Petersen – Hill, strely na bránku: 38:33.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Boston Bruins #Daniel Vladař