Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára v brejku! Z nevídaného momentu sa stal veľký hit

Hokejisti Washingtonu Capitals majú za sebou v NHL dva zápasy s New Yorkom Rangers.

21.03.2021 11:41
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára so spoluhráčmi po víťazstve nad New Yorkom Rangers. O deň neskôr ho Washington nezopakoval.
debata

V noci na sobotu sa im podarilo otočiť nepriaznivý stav a vďaka dvom gólom Alexandra Ovečkina uspieť 2:1, o deň neskôr už podľahli rovnakému súperovi 1:3. Ich sedemzápasová víťazná séria sa skončila.

Hitom zámorských médií a sociálnych sietí sa stal kúsok Zdena Chára ešte z prvého spomínaného duelu. Portál NBC Sports hľadal paralelu s výrokom trénera Capitals.

Keď Peter Laviolette nastúpil do funkcie, prial si, aby jeho obrancovia hrali agresívnejšie v útočnom pásme. No málokto si dokázal predstaviť, že by to mohlo viesť čo i len k čiastočnému brejku Zdena Cháru.

Od štvrtka 44-ročný obranca sa doň dostal v 2. tretine stretnutia. Dostal sa aj k strele, no minul. K obratu teda zavelil až v závere ruský kanonier.

„Chára nám všetkým odoprel jeden z highlightov nielen tejto sezóny,“ napísal zdroj.

Moment nájdete aj v zostrihu stretnutia v čase 4:35:

„Nejako sa to jednoducho stalo,“ vrátil sa k situácii Chára. „Videl som pred sebou otvorený priestor a puk sa odrazil na miesto, kde som korčuľoval. Minul som,“ doplnil.

"Dostal sa do čiastočného úniku, dokázali sme ho naštartovať. Pri pohľade naňho myslíte na to, ako bráni a aký dobrý je v obrannom pásme.

Vo svojej kariére nazbieral veľmi veľa bodov (664, z toho 207 gólov, pozn.), takže bolo pekné vidieť, ako v strede hracej plochy vzal puk a vyskúšal to," uviedol kouč Laviolette.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Washington Capitals