Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mr. Zero! Halák privádzal Rangers do zúfalstva, chytil všetkých 27 striel

Slovenský brankár Jaroslav Halák zaznamenal druhé čisté konto v tejto sezóne NHL a celkovo 52. vo svojej profiligovej kariére. V noci na piatok zlikvidoval všetkých 27 striel hokejistov New Yorku Rangers, ktorí si z Bostonu odviezli prehru 0:4.

12.03.2021 06:58
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák a jeho jeden zo zázračných zákrokov.
debata (3)

Aj prvý shutout v ročníku vychytal Halák proti „jazdcom“, bolo to takmer presne pred mesiacom 13. februára. Vtedy zneškodnil 21 striel a Bruins zvíťazili na ľade súpera 1:0. Čerstvým triumfom sa Boston rehabilitoval za prehry s New Yorkom Islanders a New Jersey, v tabuľke Východnej divízie figuruje na štvrtej priečke.

„Jaro je spoľahlivý brankár. Je to profesionál, ktorý je pripravený vždy nastúpiť a pomôcť tímu. Cíti, že bránka môže byť teraz jeho a nie je vylúčené, že bude chytať aj v sobotu, pretože nevieme, či bude Tuukka v poriadku,“ povedal tréner Bruce Cassidy pre klubový web na adresu slovenského brankára.

„Snaží sa využiť šancu, ktorú dostal a podržať mužstvo. Vie, že sme dobrí v defenzíve, ale trápili sme sa v útoku. Každému brankárovi pomôže, keď dávame góly a nemusí sa do poslednej minúty obávať o výsledok s tým, že každý zákrok môže rozhodnúť zápas. Jaro chytal excelentne, páčil sa mi jeho výkon. Náš tím to potrebuje a on vie, že to od neho očakávam,“ dodal.

Rangers sú na 6. mieste, prehra s Bostonom bola ich tretia po sebe.

Bod za asistenciu si pri triumfe Washingtonu na ľade Philadelphie 5:3 pripísal slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý prihral na víťazný gól Nicovi Dowdovi. Na konte má osem kanadských bodov za dva góly a šesť asistencií.

Výsledky:
Boston – New York Rangers 4:0 /za domácich HALÁK zlikvidoval všetkých 27 striel/, Buffalo – Pittsburgh 2:5, Carolina – Nashville 5:1, Columbus – Florida 4:5 pp, New York Islanders – New Jersey 5:3, Philadelphia – Washington 3:5 /za hostí CHÁRA 0+1/, Toronto – Winnipeg 4:3 pp, Detroit – Tampa Bay 6:4, Dallas – Chicago 2:4, Calgary – Montreal 2:1

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Boston Bruins #Jarosla Halák