Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára sa vrátil do Bostonu, na deň bol opäť otcom. Večer pôjdu emócie bokom

Už o niekoľko hodín, v noci zo stredy na štvrtok nášho času, nastúpi Zdeno Chára v bostonskej aréne TD Garden - prvýkrát v drese Washingtonu Capitals.

03.03.2021 14:13
Zdeno Chára, David Pastrňák Foto: ,
Zdeno Chára v drese Washingtonu s bývalým spoluhráčom z Bostonu Davidom Pastrňákom počas januárového zápasu na ľade Capitals.
debata

Za iných okolností by ho privítali zaplnené tribúny, no z dôvodu protipandemických opatrení v štáte Massachusetts budú fanúšikovia v preňho špecifickom zápase chýbať.

Podľa oficiálnej stránky NHL zažil najdôležitejšie stretnutie zažil už v pondelok.

„Mohol som vidieť svoju rodinu, svoje deti. Bolo naozaj pekné vidieť ich po takom dlhom čase a byť na jeden deň opäť otcom,“ povedal Chára pre NHL.com.

Zdeno Chára strelil gól bývalému tímu Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Jaroslav Halák so spoluhráčmi z Bostonu počas...

Jeho manželka Tatiana, 11-ročná dcéra Eliz a dvojčatá Zack a Ben, ktoré v sobotu oslávia piate narodeniny, zostali bývať v Bostone. Chára nechcel narušiť ich životy a do Washingtonu šiel bez nich. Podľa jeho slov to bolo najťažšou časťou odchodu do iného klubu.

"Snažíme sa vyťažiť maximum z technológií, ktoré máme k dispozícii. Samozrejme, že cez FaceTime alebo telefón môžete byť v kontakte denne, ale je to iné ako byť s nimi doma.

Je to jedna z obiet, o ktorej sme sa rozprávali predtým, ako som urobil toto rozhodnutie. Zatiaľ to funguje. Bolo príjemné vidieť ich včera večer," tešil sa čoskoro (18. marca) 44-ročný obranca.

Chára strávil v Bostone 14 sezón, stal sa šiestym hráčom v histórii klubu v počte odohratých zápasov v základnej časti a tretím najproduktívnejším obrancom za legendami Rayom Bourqeuom a Bobbym Orrom.

Retro dresy NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks (Mighty Ducks of Anaheim).

„Od prvého dňa v roku 2006, keď som podpísal zmluvu s Bostonom Bruins, som cítil skutočné spojenie s fanúšikmi Bostonu a mestom,“ vrátil sa v spomienkach Chá­ra.

"Vytvoril som si tu veľa priateľstiev, prešli sme spolu viacerými vzostupmi i pádmi. Vždy sme cítili ich energiu a podporu, stáli za nami. Najlepším okamihom, s ktorými sa môžeme všetci spoločne podeliť, bolo prinavrátenie Stanleyho pohára späť do Bostonu v roku 2011,“ nepochybuje.

Od 23. marca bude môcť prísť na štadión 12 percent kapacity tribún. To znamená, že v ďalších domácich zápasoch proti Capitals 18. a 20. apríla by už mohlo Cháru osobne privítať približne 2100 fanúšikov.

Aj bez nich však zažije v hale, ktorú roky nazýval domovom, emotívne momenty.

Najstarší hráči v histórii NHL (k 8. júnu 2020) Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Gordie Howe (Kanada) - 52 rokov, 11 dní.

„Bude vzrušujúce vrátiť sa,“ netají Chára. „Všetci si, samozrejme, prajeme, aby sme v určitom okamihu, dúfajme, že čím skôr, mali fanúšikov v našich arénach. Vďaka nim budú zápasy vždy vzrušujúcejšie. Tentoraz však musíme počkať a rešpektovať, že bezpečnosť a zdravie sú prioritou,“ zdôraznil.

Do Washingtonu zapadol veľmi dobre, v priemernom čase strávenom na ľade je celkovo tretí s 19:24 min za obrancom Johnom Carlsonom (24:23) a útočníkom Alexandrom Ovečkinom (19:58). Zaznamenal šesť bodov (dva góly – jeden z nich práve Bostonu a štyri asistencie).

„Myslím si, že to bolo presne to, čo sme hľadali. Jeho prítomnosť na ľade a v tíme, v šatni, nič z toho neprekvapilo. Nemyslím si, že sme sa to snažili posunúť iným smerom. Povedal by som, že sme dostali to, čo nám bolo ponúkané,“ vyjadril sa ku Chárovi tréner Capitals Peter Laviolette.

Za Bostonom vo Východnej divízii zaostávajú jeho zverenci o dva body. Pre Cháru a Capitals sú preto tieto zápasy veľmi dôležité.

Aj keď návrat do TD Garden mu prinavráti veľa spomienok, Chára vie, že ich bude musieť po úvodnom vhadzovaní odložiť bokom.

„S týmto miestom som bol spätý mnoho rokov. Ale myslím si, že si musíme všetci uvedomiť, že hneď ako sa puk dotkne ľadu, budem sa musieť sústrediť na dianie na ľade a odovzdať čo najlepší výkon," uzavrel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Washington Capitals #Boston Bruins