Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nedávno povzbudzoval syna na Slovensku. Bertuzzi skončil v policajnej cele

Bývalého hráča zámorskej hokejovej NHL Todda Bertuzziho v sobotu na niekoľko hodín zadržala polícia pre podozrenie z jazdy pod vplyvom alkoholu.

02.03.2021 09:32
Todd Bertuzzi, Daniel Carcillo Foto: ,
Todd Bertuzzi (vpravo) počas bitky s Danielom Carcillom v decembri 2011.
debata

Incident sa stal v skorých ranných hodinách v Auburn Hills v americkom štáte Michigan.

Na podozrivé správanie sa Bertuzziho v premávke upozornili svedkovia políciu, ktorá neskôr zaznamenala jeho jazdu cez križovatku na červenú.

Dychovú skúšku na mieste odmietol, vzápätí ho na približne deväť hodín umiestnili do cely.

Záznamy z policajného oddelenia v Auburn Hilss vykazujú, že Bertuzzi bol v cele predbežného zadržania od 3:35 h do 12:52 h v sobotu 27. februára.

Operačný dôstojník Joe Taylor odmietol prezradiť viac informácií, keďže prípad je stále v štádiu vyšetrovania.

Bertuzzi bol pred niekoľkými týždňami na Slovensku, kde sprevádzal svojho syna po zimných štadiónoch.

Dvadsaťročný Tag hrá v druhej najvyššej súťaži za Levice. Ide o jeho prvé európske pôsobisko, predtým hrával v kanadskej junorskej OHL. Keďže túto ligu odložili, hľadal si iný klub.

"Je vo veku, v ktorom je dôležité nestratiť hernú prax, ale v súčasnosti nie je ľahké nájsť angažmán. Mnohé súťaže sa vôbec nehrajú, niektoré už zrušili celú sezónu 2020/2021.

Preto sme hľadali možnosti. V Leviciach sme našli skvelú organizáciu, trénera, generálneho manažéra i spoluhráčov, ktorí Taga fantasticky prijali," povedal Todd Bertuzzi v januári pre TASR.

Štyridsaťšesťročný Bertuzzi odohral v NHL viac ako 1200 zápasov v dresoch New Yorku Islanders, Vancouveru Canucks, Floridy Panthers, Anaheimu Ducks, Calgary Flames a Detroitu Red Wings.

Jeho kariéru poznačilo viacerých incidentov a tvrdých zákrokov na súperov na ľade. Jedným z najznámejších je jeho úder päsťou do hlavy Steva Moorea, ktorý útočníkovi Colorada predčasne ukončil kariéru.

Spôsobil mu ťažký otras mozgu a zlomeninu troch krčných stavcov. Stalo sa to v marci 2004, keď bol Bertuzzi hráčom Vancouveru. Bertuzziho vtedy suspendovali do konca súťažného ročníka a nehral ani vo výlukovej sezóne 2004/2005.

V roku 2006 mu uložili ročnú podmienku za ublíženie na zdraví a musel absolvovať aj 80 hodín verejnoprospeš­ných prác.

debata chyba
Viac na túto tému: #Todd Bertuzzi