Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toronto opäť vygumovalo McDavida a Draisaitla. Vegas povolalo Jurča

Hokejisti Toronta dosiahli tretie víťazstvo v NHL za sebou. V pondelkovom zápase uspeli na ľade Edmontonu 3:0 a v tabuľke Severnej divízie figurujú na prvej priečke o osem bodov práve pred Oilers. "Javorové listy" udržali proti Edmontonu opäť čisté konto, keď v sobotnom dueli triumfovali 4:0.

02.03.2021 07:01 , aktualizované: 11:04
William Nylander, Morgan Rielly, Mitchell Marner Foto: ,
William Nylander, Morgan Rielly a Mitchell Marner oslavujú gól proti Edmontonu.
debata

Prvý shutout v sezóne a šiesty v kariére zaznamenal Michael Hutchinson, keď chytil 31 striel domácich. Dobre tak zastúpil jednotku Frederika Andersena, ktorý absentoval pre zranenie v dolnej časti tela.

Torontu pre problémy so zápästím chýbal v druhom zápase za sebou najlepší strelec NHL Auston Matthews, hoci s tímom cestoval a absolvoval ranné rozkorčuľovanie.

Góly Toronta, ktoré vyhralo šesť z posledných siedmich zápasov a je najlepším tímom NHL, strelili Zach Hyman, William Nylander a Morgan Rielly. Posledný z minisérie troch vzájomných duelov je na programe opäť v Edmontone v noci na štvrtok.

Hráči Vancouveru ukončili štvorzápasovú šnúru prehier, keď zdolali domáci Winnipeg 4:0. Podpísali sa pod to obranca Nate Schmidt a útočník Elias Pettersson, ktorí zaznamenali gól a asistenciu.

Hrdinom Canucks bol brankár Thatcher Demko, ktorý nepustil za chrbát ani jednu z 27 striel a vo svojom 49. zápase základnej časti si pripísal premiérový shutout v NHL.

„Chalani odviedli skvelú prácu, prvé dve tretiny som mal málo práce,“ povedal pre nhl.com Demko, ktorý v poslednej dvadsaťminútovke chytil 15 striel. Jets prišli o štvorzápasovú víťaznú sériu a prvýkrát v sezóne vyšli gólovo naprázdno.

Carolina vyhrala v Sunrise nad domácou Floridou 3:2, keď v predĺžení rozhodol Martin Nečas. Český útočník skóroval po skvelej prihrávke Sebastiana Aha a zavŕšil tak trojbodový večer (1+2).

Hurricanes vyrovnali na 2:2 minútu a pol pred koncom tretej tretiny zásluhou Vincenta Trochecka a na Floride vyhrali aj druhý zápas. V noci na sobotu zvíťazili 4:3 po nájazdoch, v ktorých rozhodol takisto Nečas.

„Je to skvelý pocit, z víťazstva máme radosť. Mám rád hru 3 na 3 v predĺžení, na ľade je veľa miesta a môžete skúšať technické kúsky,“ povedal 22-ročný český útočník. Veľkú zásluhu na triumfe „Canes“ má aj brankár Alex Nedeljkovic, ktorý zlikvidoval 44 striel.

Prekonali ho len Frank Vatrano, ktorý skóroval v treťom zápase za sebou a Eetu Luostarinen. Kapitán Panthers Aleksander Barkov odohral 500. zápas v NHL.

Fantastickú streleckú formu má útočník Ottawy Drake Batherson, ktorý dvomi gólmi prispel k víťazstvu 5:1 nad Calgary. Dvadsaťdvaročný Američan strelil skóroval v šiestom zápase za sebou a vyrovnal klubový rekord Jasona Spezzu, Danyho Heatleyho, Daniela Alfredssona a Boba Kudelskiho.

„Neviem čo sa to deje,“ pousmial sa Batherson. „Chlapcom som hovoril, že v šiestich zápasoch za sebou som dal gól naposledy asi ako žiak. Pomaly každá strela končí v sieti, ale vďaka patrí spoluhráčom, ktorí mi veľmi pomáhajú,“ dodal.

O víťazstve Vegas nad Minnesotou 5:4 rozhodol v nadstavenom čase svojím desiatym gólom v sezóne Max Pacioretty.

Golden Knights prehrávali v tretej tretine 2:4, ale na rozdiel jedného gólu znížil Nicolas Hague a do predĺženia poslal duel Alex Tuch, keď 41,6 sekundy pred koncom tretej tretiny vyrovnal pri hre bez brankára na 4:4.

Hviezdou Vegas bol kapitán Mark Stone, ktorý bol pri všetkých góloch svojho tímu a prvýkrát v kariére zaznamenal päť asistencií. Minnesota prišla o šesťzápasovú sériu víťazstiev, „zlatí rytieri“ bodovali naplno v treťom stretnutí v rade.

Hokejisti Anaheimu prehrali so St. Louis 4:5, Ducks nestačil ani prvý hetrik v kariére Isaca Lundeströma. Švédsky center sa vo veku 21 rokov a 115 dní stal druhým najmladším hráčom v histórii „káčerov“ s tromi gólmi v jednom zápase.

Dva góly Blues strelil Zach Sanford, ktorý pridal aj asistenciu. Americký útočník Dakota Joshua skóroval ako 17. hráč St. Louis v debutovom zápase v NHL.

Colorado viedlo v San Jose 2:0, ale Sharks potom strelili šesť gólov za sebou a vyhrali 6:2. Nerozhodný stav zlomil v tretej tretine Rudolfs Balcers, „žraloci“ potom pridal ďalšie tri góly. Strelecký účet si v tejto sezóne otvorili obrancovia Erik Karlsson a Radim Šimek.

Sumáre NHL:

FLORIDA PANTHERS – CAROLINA HURRICANES 2:3 pp (0:1, 0:0, 2:1 – 0:1)
Góly: 45. Vatrano (Barkov, Verhaeghe), 57. Luostarinen (Marchment) – 14. Pesce (Bean, Nečas), 59. Trocheck (Niederreiter, Nečas), 62. Nečas (Aho, Hamilton). Brankári: Driedger – Nedeljkovic, strely na bránku: 46:27.

OTTAWA SENATORS – CALGARY FLAMES 5:1 (0:0, 3:1, 2:0)
Góly: 27. Anisimov (Stützle), 29. Batherson (Norris, Stützle), 32. Batherson, 57. White, 58. Dadonov (Chabot, Zajcev) – 31. Lucic (Backlund). Brankári: Murray – Rittich, strely na bránku: 36:28.

WINNIPEG JETS – VANCOUVER CANUCKS 0:4 (0:3, 0:0, 0:1)
Góly: 9. Schmidt (Sutter, Gaudette), 9. Miller (Schmidt, Pettersson), 15. Höglander (Myers, Gaudette), 57. Pettersson (Boeser). Brankári: Hellebuyck – Demko, strely na bránku: 27:19.

ANAHEIM DUCKS – ST. LOUIS BLUES 4:5 (1:1, 0:3, 3:1)
Góly: 6. Lundeström (Comtois, Fowler), 41. Lundeström (Rakell), 56. Lundeström (Shattenkirk, Rakell), 59. Getzlaf (Silfverberg, Jones) – 20. Kyrou (O'Reilly, Sanford), 27. Perron (Schenn), 33. Sanford (Dunn, Faulk), 33. Joshua (Clifford, Scandella), 59. Sanford (Faulk). Brankári: Gibson – Husso, strely na bránku: 33:35.

EDMONTON OILERS – TORONTO MAPLE LEAFS 0:3 (0:3, 0:0, 0:0)
Góly: 8. Hyman (Rielly, Michejev), 11. Nylander, 19. Rielly (Marner, Nylander). Brankári: Koskinen (21. Smith) – Hutchinson, strely na bránku: 31:23.

VEGAS GOLDEN KNIGHTS – MINNESOTA WILD 5:4 pp (0:0, 2:4, 2:0 – 1:0)
Góly: 28. Glass (Stone, Theodore), 34. Pacioretty (Stone, Stephenson), 53. Hague (Stone, Whitecloud), 60. Tuch (Stone, Pacioretty), 62. Pacioretty (Stone) – 29. Greenway, 30. Foligno (Brodin), 38. Bonino (Sturm, Foligno), 39. Foligno (Parise, Brodin). Brankári: Fleury – Talbot, strely na bránku: 39:30.

SAN JOSE SHARKS – COLORADO AVALANCHE 6:2 (0:1, 2:1, 4:0)
Góly: 27. Šimek (Vlasic, Balcers), 37. Labanc (Kane, Couture), 45. Balcers (Gambrell, Meier), 48. Karlsson (Kane, Meier), 51. Leonard (Meier), 59. Kane (Burns) – 19. Girard (Burakovsky, Toews), 25. Landeskog (Kadri, MacKinnon). Brankári: Jones – Grubauer, strely na bránku: 27:35.

Jurčo do taxi tímu

Klub Vegas Golden Knights povolal Tomáša Jurča z farmy v AHL do taxi tímu. Slovenský útočník odohral v AHL v drese Henderson Silver Knights sedem zápasov s bilanciou 1+1.

V taxi tíme, ktorého súčasťou bol Jurčo aj v úvode sezóny, bude čakať na svoju šancu v NHL.

Dvadsaťosemročný útočník dosiaľ odohral v profilige za Detroit Red Wings, Chicago Blackhawks a Edmonton Oilers 213 zápasov s bilanciou 22 gólov a 52 bodov. Informáciu priniesol web tsn.ca.

debata chyba
Viac na túto tému: #Toronto Maple Leafs #Edmonton Oilers