Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Černáka poslal na striedačku vlastný bodyček, Dvorak napodobnil Nagya

Hokejisti Tampy Bay vrátili Caroline víkendovú prehru a v zápase NHL zvíťazili 4:2.

23.02.2021 06:28 , aktualizované: 10:02
Erik Černák Foto: ,
Obranca Tampy Bay Erik Černák skončil na striedačke Caroliny.
debata (1)

Erik Černák predviedol viacero výborných zákrokov, zblokoval dve strely a v závere pri tlaku Caroliny odohral excelentné striedanie.

Prihral Alexovi Killornovi na gól, ktorým do prázdnej bránky spečatil triumf hostí. Pre Černáka to bol štvrtý bod (0+4) v 14. tohtosezónnom vystúpení.

Slovenský obranca odohral 21:48 min, na bránku súpera vyslal tri strely a rozdal aj šesť bodyčekov.

Po jednom z nich v 2. tretine na Švéda Jespera Fasta skončil na striedačke Hurricanes. Video sa stalo jedným z hitov noci:

Tampa ukončila Hurricanes šesťzápasovú sériu so ziskom minimálne bodu. Gólom a asistenciou k tomu prispeli Steven Stamkos, Ondřej Palat a Victor Hedman, brankár Andrej Vasilevskij zaznamenal 34 úspešných zákrokov.

„Zblokovali sme množstvo striel (15) a keď prešli, bol tam Vasilevskij. Stretli sa dva dobré tímy a som rád, že sme sa nezlomili,“ povedal pre nhl.com tréner obhajcu Stanleyho pohára Jon Cooper.

Oba góly Hurricanes strelil Jesper Fast, bývalý útočník NY Rangers si tak v drese Caroliny otvoril strelecký účet.

„Škoda, že góly nepomohli k víťazstvu, ale som rád, že konečne prišli. V posledných zápasoch sa cítim na ľade výborne,“ uviedol švédsky krídelník. Po dvoch tretinách bol stav vyrovnaný 2:2, nerozhodný stav zlomil v 49. minúte Palát, keď dotlačil puk za Jamesa Reimera.

„Hovorili sme veľa o tom, že musíme byť dôraznejší pred bránkou a znepríjemňovať život brankárom. Keď sme to začali robiť, tak prišli šance a napokon aj gól,“ povedal Palát. Hedman má na konte 490 bodov a v klubovej histórii sa dostal na piate miesto pred Brada Richardsa.

V ďalšom stretnutí v noci na utorok Dallas prehral na ľade Floridy 1:3. Obranca Andrej Sekera odohral za Stars 17:01 min, prezentoval sa tromi „hitmi“. Dallas odohral svoj prvý zápas od 13. februára, pretože NHL pre extrémne mrazivé počasie v kombinácii s prerušením dodávok elektriny v americkom štáte Texas odložila štyri domáce zápasy Stars.

Skóre zápasu otvoril už v 5. minúte Blake Comeau, ale v ďalšom priebehu mala navrch domáca Florida. Panthers prestrieľali hostí v pomere 51:25, v druhej tretine dokonca 29:4. Dallas držal na vodou brankár Anton Chudobin, ktorý si pripísal 49 úspešných zákrokov.

„Bol to jeho najlepší zápas v sezóne a my sme to nevyužili. Cítim sa zle za Antona. Bez neho by sme prehrali možno 1:8,“ poznamenal tréner Stars Rick Bowness.

Florida otočila skóre v druhej tretine po góloch obrancov Aarona Ekblada a Keitha Yandla. Do prázdnej bránky spečatil víťazstvo kapitán Aleksander Barkov. Tréner Joel Quenneville pochválil svoj tím najmä za dominantnú druhú tretinu, v ktorej „panteri“ vyslali 29 striel na bránku a spravili si tým klubový rekord.

„Bola radosť to sledovať. Chlapci mali energiu, boli rýchli a draví. Bola to tretina, na ktorú nikdy nezabudnem,“ povedal Quenneville. Oba tímy sa v tomto týždni stretnú ešte dvakrát.

Český brankár David Rittich sa zaskvel 34 zákrokmi a doviedol Calgary k víťazstvu 3:0 na ľade Toronta. Bol to jeho štvrtý shutout v profiligovej kariére. Flames oznámili, že Rittich ide medzi žŕdky len necelú hodinu pred zápasom, pre zranenie nemohol nastúpiť Jacob Markström.

„Bol som pripravený. Tušil som, že šanca môže prísť a preto som sa už od včera nastavil, ako keby som mal ísť do bránky. Cítil som sa výborne, chalani zblokovali množstvo striel a veľmi mi pomohli. Bol to výborný tímový výkon,“ povedal Rittich, ktorý ukončil sériu najlepšieho kanoniera NHL Austona Matthewsa.

Americký útočník nebodoval prvýkrát po 17 zápasoch. Rittich sa stal len tretím brankárom Flames v histórii so shutoutom na ľade Toronta. Naposledy to 31. decembra 1977 dokázal Yves Belanger ešte v drese Atlanty Flames.

„Neskutočné ako chytal. Bol sebavedomý a pokojný, neviem nájsť na neho slová chvály,“ povedal útočník „plameňov“ Matthew Tkachuk, ktorý strelil svoj jubilejný 100. gól v NHL.

Túto métu dosiahol vo veku 23 rokov a 73 dní, čím o 140 dní prekonal svojho slávneho otca Keitha. Flames ukončili trojzápasovú sériu prehier. Maple Leafs pre zranenia chýbali Jake Muzzin, Joe Thornton a Zach Hyman.

Piate víťazstvo za sebou zaznamenali hokejisti Los Angeles, keď na ľade St. Louis vyhrali 3:0. Brankár Jonathan Quick zlikvidoval všetkých 31 striel súpera, zaknihoval si druhý shutout z troch posledných štartov a 54. v kariére. Dva góly Kings strelil 36-ročný kridelník Dustin Brown a oslávil tak svoj jubilejný 1200. zápas v kariére.

V bránke zažiaril aj Marc-Andre Fleury, ktorý chytil v Denveri 34 striel hráčov Colorada a zaslúžil sa o víťazstvo Vegas 3:0. Dvomi gólmi sa blysol útočník Alex Tuch.

„Hrali sme dobre a cítil som sa na ľade skvele. Keď zatlačili, tak sa dýchalo ťažšie, ale zvládli sme to,“ vyhlásil Fleury, ktorý si pripísal tretí shutout v sezóne a 64. v kariére v NHL. Kapitán Avalanche Nathan MacKinnon odohral svoj 539. zápas a v klubovej histórii sa dostal na 10. miesto pred Paula Šťastného.

Arizona zdolala Anaheim 4:3, keď otočila priebeh z 1:3. Dvomi gólmi vrátane úspešného trestného strieľania k tomu prispel Christian Dvorak. Stal sa len tretím hráčom v klubovej histórii, ktorý skóroval z trestného strieľania v oslabení. Ako prvý to dokázal bývalý slovenský útočník Ladislav Nagy (8. októbra 2005), neskôr aj Lauri Korpikoski (21. novembra 2011).

„V prvej tretine sme hrali otrasne, bolo to najhorších dvadsať minút za dlhé obdobie. Som rád, že sme sa zlepšili, pomohli nám góly. Je dôležité vyhrávať aj takéto zápasy,“ podotkol tréner Coyotes Rick Tocchet.

V drese Ducks debutoval v NHL 19-ročný útočník Trevor Zegras, ktorý na tohtoročných majstrovstvách sveta do 20 rokov získal zlato s USA a stal sa najužitočnejším hráčom šampionátu. Na ľade bol 13 minút a 14 sekúnd, mal dve strely, ale nebodoval.

K víťazstvu Minnesoty 6:2 na ľade San Jose prispel štyrmi bodmi (1+3) nórsky útočník Mats Zuccarello. Wild prvýkrát v sezóne vyhrali tri zápasy za sebou.

O víťazstve NY Islanders nad Buffalom 3:2 rozhodol necelých päť minút pred koncom Jean-Gabriel Pageau. Buffalo od návratu po pauze spôsobenej koronavírusom prehralo štyri z piatich duelov.

Sumáre NHL:

CAROLINA HURRICANES – TAMPA BAY LIGHTNING 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Góly: 14. Fast (Nečas, Bean), 40. Fast (Pesce, Hamilton) – 23. Stamkos (Hedman, Palát), 28. Hedman (Sergačov, Stamkos), 49. Palát (Rutta, Point), 60. Killorn (ČERNÁK). Brankári: Reimer – Vasilevskij, strely na bránku: 36:32.

FLORIDA PANTHERS – DALLAS STARS 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Góly: 29. Ekblad (Weegar, Huberdeau), 39. Yandle, 60. Barkov – 5. Comeau (Robertson). Brankári: Driedger – Chudobin, strely na bránku: 51:25.

NEW YORK ISLANDERS – BUFFALO SABRES 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Góly: 24. Lee (Eberle, Pulock), 44. Martin (Greene, Cizikas), 56. Pageau (Wahlstrom, Leddy) – 18. Lazar (Jokiharju, Mittelstadt), 46. Reinhart (Olofsson, Dahlin). Brankári: Varlamov – Ullmark, strely na bránku: 23:36.

TORONTO MAPLE LEAFS – CALGARY FLAMES 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 4. Bennett (Andersson, Monahan), 30. Tkachuk (Giordano, Gaudreau), 44. Monahan (Tkachuk, Andersson). Brankári: Hutchinson – Rittich, strely na bránku: 34:33.

ST. LOUIS BLUES – LOS ANGELES KINGS 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 18. Vilardi (Carter, Grundström), 39. Brown, 59. Brown. Brankári: Binnington – Quick, strely na bránku: 31:31.

ARIZONA COYOTES – ANAHEIM DUCKS 4:3 (0:2, 3:1, 1:0)
Góly: 29. Dvorak (z tr. strieľania), 31. Brassard (Garland, Kessel), 33. Chychrun (Caggiula, Keller), 44. Dvorak (Chychrun, Keller) – 4. Silfverberg, 13. Jones (Comtois, Fowler), 22. Fowler (Getzlaf, Comtois). Brankári: Kuemper – Gibson, strely na bránku: 25:28.

COLORADO AVALANCHE – VEGAS GOLDEN KNIGHTS 0:3 (0:0, 0:3, 0:0)
Góly: 23. Tuch (Karlsson, Pietrangelo), 27. Tuch (Stone), 32. Marchessault (Karlsson, Hague). Brankári: Grubauer – Fleury, strely na bránku: 34:28.

SAN JOSE SHARKS – MINNESOTA WILD 2:6 (1:2, 1:3, 0:1)
Góly: 1. Burns (Meier, Balcers), 32. Couture (Kane, Labanc) – 8. Zuccarello (Rask, Kaprizov), 8. Kaprizov (Zuccarello, Soucy), 24. Cole (Hartman, Foligno), 31. Foligno (Hartman, Parise), 38. Brodin (Zuccarello, Rask), 57. Rask (Soucy, Zuccarello). Brankári: Jones (31. Dubnyk) – Kahkonen, strely na bránku: 33:34.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Erik Černák