Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruský strelec má problém. Zmlátil ženu alebo je terčom Putinovej pomsty?

Ruský hokejista Artemij Panarin z New Yorku Rangers dočasne opustil svoje mužstvo. Najproduktívnejší hráč "jazdcov" sa tak rozhodol z osobných dôvodov po tom, čo sa objavili podozrenia, že pred desiatimi rokmi mal fyzicky napadnúť mladú ženu.

22.02.2021 19:23
Artemij Panarin Foto: ,
Artemij Panarin.
debata (32)

Všetko odštartovali vyjadrenia Panarinovho bývalého trénera v KHL Andreja Nazarova pre ruské médiá. Podľa neho mal hviezdny krídelník v roku 2011 fyzicky zaútočiť na 18-ročnú ženu v Lotyšsku. „Niekoľkými silnými údermi ju poslal k zemi,“ povedal Nazarov na adresu Panarina.

Rangers obvinenia popreli a postavili sa za svojho ofenzívneho lídra. Panarin je dlhoročný kritik ruského prezidenta Vladimira Putina a podľa klubu práve v tom treba hľadať súvis s obvineniami. Nazarov sa nedávno obul do Panarina kvôli jeho názorom na Putina.

"Artemij vehementne a jednoznačne odmieta všetky obvinenia uvedené v tomto vyfabrikovanom príbehu. Toto je zjavná zastrašovacia taktika použitá voči nemu po tom, čo sa vyjadril k nedávnym politickým udalostiam.

Artemij je z toho znepokojený a otrasený. Preto sa rozhodol na určitý čas opustiť mužstvo. Rangers ho plne podporujú a budú s ním plne spolupracovať, aby identifikovali zdroj týchto neodôvodnených obvinení," uviedol newyorský klub vo svojom vyhlásení, z ktorého citoval portál ESPN.com.

Najlepší hokejisti klubov NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Arizona Coyotes - Shane Doan.

Podľa Nazarova, ktorý odohral v NHL 571 zápasov, sa začalo v Lotyšsku voči Panarinovi v súvislosti s údajným fyzickým útokom vyšetrovanie. Dodal však, že „niekto zaplatil 40.000 eur, aby sa celý prípad stopol“. Podľa neho nie je jasné, kto danú sumu vyplatil.

Vo februári Panarin na sociálnej sieti verejne podporil ruského opozičného politika Alexeja Navaľného. Dvadsaťdeväťročný krídelník v minulej sezóne jasne ovládol tímovú produktivitu a bol aj finalistom na Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča základnej časti NHL.

V tomto ročníku takisto suverénne vedie bodovanie „jazdcov“, v 14 zápasoch strelil päť gólov a pridal 13 asistencií.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Vladimir Putin #Artemij Panarin #Alexander Navaľnyj