Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mizéria trvá. Chára odohral najmenej v ročníku i z celej defenzívy

Hokejisti Washingtonu so Zdenom Chárom a Richardom Pánikom podľahli v zápase NHL Pittsburghu a pripísali si štvrtú prehru za sebou. Capitals sa síce v 6. minúte ujali vedenia zásluhou gólu navrátilca do zostavy Jevgenija Kuznecova, napokon však padli po výsledku 3:6.

15.02.2021 06:23 , aktualizované: 08:20
Zdeno Chára, Jevgenij Malkin, T.J. Oshie Foto: ,
Zdeno Chára a T.J. Oshie z Washingtonu posielajú na ľad hviezdu Pittsburghu Jevgenija Malkina.
debata

Chára odohral v drese Capitals 14:16 min, najmenej v tejto sezóne a z celej defenzívy tímu. Zaznamenal dve mínusky, rovnaký počet striel na bránku i bodyčekov, Pánik strávil na ľade 10:56 min, prezentoval sa dvoma strelami.

Na triumfe Penguis mal najväčšiu zásluhu prvý útok v zložení Bryan Rust, Sidney Crosby a Jake Guentzel. Rust strelil dva góly a pridal asistenciu, ktorá bola jeho jubilejnou stou v profiligovej kariére. Guentzel nazbieral tri body (1+2) a kapitán Crosby dva (1+1).

„Tučniaci“ tak vyhrali aj tretí vzájomný zápas s Capitals v tejto sezóne, prvýkrát ich zdolali v riadnom hracom čase. Po piaty raz v histórii vyhrali prvých päť domácich zápasov sezóny.

„Myslím si, že sme predviedli solídny výkon. Tvrdo sme bojovali. Určite to však nebolo z našej strany perfektné,“ povedal pre web NHL tréner Pittsburghu Mike Sullivan.

Okrem Kuznecova sa do zostavy Washingtonu vrátil z covidovej listiny aj český krídelník Jakub Vrána, ktorý takisto skóroval.

„Je to pre nás skutočne frustrujúce. V skrátenej sezóne sa každý bod počíta. Nemôžeme takýmto spôsobom prehrávať zápasy, musíme sa na ten ďalší lepšie pripraviť,“ vyhlásil Vrána.

Oba tímy sa opäť stretnú v noci na stredu.

Hrdinom Vegas Fleury

V druhom zápase zdolali hráči Vegas Colorado 1:0. Jediný gól stretnutia vsietil Max Pacioretty. Okrem neho sa pod triumf Golden Knights najvýraznejšie podpísal brankár Marc-Andre Fleury, ktorý zlikvidoval všetkých 30 striel hráčov Colorada.

Okrem neho sa pod triumf Golden Knights najvýraznejšie podpísal brankár Marc-Andre Fleury, ktorý zlikvidoval všetkých 30 striel hráčov Avalanche. Zaknihoval si druhé čisté konto v sezóne a celkovo 63. v profiligovej kariére.

„Bola to zábava. Je skvelé, že sme dokázali pokoriť taký silný tím, akým je Colorado. Sú to super pocity, no cítim už v nohách trochu únavu,“ uviedol Fleury, ktorý odchytal tretí duel v priebehu štyroch dní.

Knights potrebovali len 13 zápasov na desiate víťazstvo v sezóne, čím prekonali zápis zo svojho premiérového ročníka v NHL, v ktorom sa na túto métu dostali v 16. dueli.

Najlepší brankári NHL Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
1. Andrej Vasilevskij (Tampa Bay): 204 bodov.

Colorado sa vrátilo do súťažného kolotoča po koronavírusovej pauze, počas ktorej muselo odložiť päť stretnutí. Odohralo svoj prvý zápas od 2. februára.

Stále však nemohlo nastúpiť v plnej sile, na covidovej listine má ešte obrancu Samuela Girarda a útočníkov Gabriela Landeskoga a Tysona Josta, pre zranenie chýbajú aj Pavel Francouz, Cale Makar, Erik Johnson či Matt Calvert.

„Naše hlavy sú už na správnom mieste, no stále nám nefungujú nohy. Ešte nie sú po dlhej prestávke úplne rozbehnuté. Vieme, že sme schopní podať lepší výkon,“ povedal tréner Avalanche Jared Bednar. Hosťom k zisku bodov nestačilo ani 23 úspešných zákrokov nemeckého brankára Philippa Grubauera.

Sumáre NHL:

PITTSBURGH PENGUINS – WASHINGTON CAPITALS 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)
Góly: 11. Rust (Matheson, Crosby), 12. Tanev (Ceci, Ruhwedel), 27. Rust (Letang, Guentzel), 31. Guentzel (Rust, Ceci), 59. Aston-Reese (Letang, Jarry), 60. Crosby (Guentzel) – 6. Kuznecov (Schultz, Eller), 24. Vrána, 38. Bäckström (Ovečkin, Carlson). Brankári: Jarry – Vaněček, strely na bránku: 38:31.

VEGAS GOLDEN KNIGHTS – COLORADO AVALANCHE 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Gól: 22. Pacioretty (Whitecloud). Brankári: Fleury – Grubauer, strely na bránku: 24:30.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #Zdeno Chára #Washington Capitals