Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo to robí?! Popletený Rask v poslednej minúte opustil bránku. Pri stave 2:2...

Hitom noci z dvojzápasového programu hokejovej NHL sa stal kúsok Tuukku Raska, brankára Bostonu, ktorý dostal v zápase proti New Yorku Rangers prednosť pred Jaroslavom Halákom.

11.02.2021 07:35
Tuukka Rask, Chris Kreider Foto: ,
Na brankárovi Bostonu Tuukkovi Raskovi skončil hráč New Yorku Rangers Chris Kreider.
debata

Zaznamenal 33 zákrokov, ale v závere poriadne zdvihol tlak striedačke svojho tímu i spoluhráčom na ľade.

Do konca duelu zostávala minúta, keď si fínsky gólman zmyslel, že odkorčuľuje z bránky na striedačku. Myslel si totiž, že jeho tím prehráva, ale stav zápasu bol vyrovnaný 2:2:

Jeho spoluhráči neverili vlastným očiam a spolu s trénermi ho rázne posielali naspäť do svätyne, zatiaľ čo hráči Bruins držali puk vo vlastnom pásme. Situáciu napokon všetci zvládli a neinkasovali. Po riadnom hracom čase sa na tvári severana objavil široký úsmev.

VIDEO: Tuukka Rask zavaril spoluhráčom

Usmievať sa mohol aj po zápase, po niečo vyše polminúte predĺženia totiž Brad Marchand rozhodol o štvrtom víťazstve Bostonu za sebou. Bruins sú lídrom Východnej divízie.

„Musel som jednoducho naozaj rýchlo niečo povedať Jarovi (Halákovi),“ usmial sa Rask pre USA Today a pokračoval:

„Úprimne, myslel som si, že prehrávame 1:2. Čakal som, že mi tréner zamáva. Premýšľal som, prečo to nerobí. Do konca predsa zostáva minúta a pol. Takže som sa rozhodol urobiť to sám, keď sme držali puk,“ dodal.

„Tak za toto určite schytá nejakú kritiku,“ cituje rovnaký zdroj Marchanda. „Ak niekto nemá byť počas zápasu zasnený, je to brankár. Predviedol dnes veľa skvelých zákrokov, takže sa mu toto odpúšťa,“ doplnil strelec víťazného gólu.

Najlepší brankári NHL Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
1. Andrej Vasilevskij (Tampa Bay): 204 bodov.

Jeden z ašpirantov na Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára minulej sezóny priznal, že keď zistil svoju chybu, nepanikáril, skôr sa na sebe smial.

„Hej, toto je zábavný priemysel. A my sa snažíme zabezpečiť pre fanúšikov zábavu. Zo začiatku síce určite boli šokovaní, ale verím, že napokon sa na tom dobre zasmiali,“ uzavrel skúsený 33-ročný rodák zo Savonlinny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #Boston Bruins #Tuukka Rask