Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Černák pri debakli opäť medzi najvyťaženejšími, Chára sa na ľad nedostal

Hokejisti Tampy Bay triumfovali v noci na stredu v zápase zámorskej NHL na ľade Nashville Predators 6:1. Obhajca Stanleyho pohára zdolal "predátorov" štvrtýkrát v priebehu uplynulých dvoch týždňov a víťaznú sériu v súťaži natiahol už na šesť stretnutí.

10.02.2021 06:53 , aktualizované: 09:39
Erik Černák, Mikael Granlund Foto: ,
Erik Černák z Tampy v súboji s útočníkom Nashvillu Mikaelom Granlundom.
debata

V drese Lightning, ktorí sú na čele tabuľky Centrálnej divízie, odohral 20:45 min Erik Černák (tretí najvyťaženejší hráč tímu).

Slovenský obranca vyslal na súperovho brankára jeden strelecký pokus a odsedel si dvojminútový trest.

Tampa síce prehrávala od 6. minúty po góle Rocca Grimaldiho, no ešte v prvej tretine tromi presnými zásahmi otočila priebeh a napokon dokráčala k suverénnemu víťazstvu. Pod jej triumf sa dvomi gólmi a asistenciou podpísal kapitán Steven Stamkos, dvakrát skóroval v deň 24. narodenín aj Mathieu Joseph.

Brayden Point a Michail Sergačov si zhodne pripísali po tri asistencie. Oporou Lightning bol ruský brankár Andrej Vasilevskij, autor 32 úspešných zásahov.

„Táto skupina hráčov vie, čo treba urobiť k víťazstvu. Myslím si, že sa cítime komfortne v akejkoľvej situácii, v akej sa ocitneme. Súper na nás vybehol s fyzickou hrou, my sme sa im v tom však dokázali vyrovnať a od toho sme sa odpichli,“ komentoval duel Stamkos.

Andrej Sekera, ktorý bol týždeň na covidovej listine, už začal trénovať so spoluhráčmi z Dallasu, ale ešte nenastúpi v nočnom zápase proti Chicagu.

Stars napokon podľahli Blackhawks 1:2 po predĺžení, víťazný gól hostí strelil v tretej minúte extračasu po peknej individuálnej akcii švajčiarsky nováčik Pius Suter. Brankár Kevin Lankinen pomohol k tretej výhre „jastrabov“ v sérii 34 úspešnými zákrokmi, Dallas zasa dlho držal nad vodou Jake Oettinger, ktorý zlikvidoval 27 striel.

„Klobúk dolu pred výkonom ich brankára. Zmaril nám tri nájazdy, predviedol veľké zákroky. V ofenzíve sme boli aktívni, niekoľkokrát sme netrafili odkrytú bránku, to je dôvod, prečo sme dnes neuspeli,“ uviedol tréner „hviezd“ Rick Bowness.

Pierre-Luc Dubois zažil po výmene z Columbusu nie príliš úspešný debut v drese Winnipegu. Na ľade Calgary ani raz nevystrelil na bránku súpera a jeho tím prehral 2:3. Dvadsaťdvaročný center priznal, že sa vo svojom prvom zápase od 23. januára a absolvovaní povinnej dvojtýždňovej karantény ešte necítil optimálne.

„Hral som prvý zápas po asi 20 dňoch. Ešte potrebujem, aby sa mi nohy, ruky aj hlava dostali do normálu. Ako duel plynul, sa mi postupne vracali herné návyky, no viem, že dokážem podať ešte oveľa lepší výkon,“ povedal pre TSN Dubois, ktorý si počas 13 minút na ľade pripísal jednu mínusku.

Jets nepomohli ani dva góly Nikolaja Ehlersa, víťazný gól Flames strelil 102 sekúnd pred koncom Elias Lindholm.

„Môj dom, môj hrad“ plne platí v prípade hokejistov Vegas Golden Knights, ktorí zdolali Anaheim 5:4 a bodovali aj v ôsmom tohtosezónnom zápase vo svojej T-Mobile Arene.

Pri vstupe do sezóny tak ťahajú spomedzi všetkých tímov najdlhšiu šnúru bez prehry v riadnom hracom čase. Z ôsmich domácich zápasov vyhrali sedem a iba raz prehrali po nájazdoch (so St. Louis 4:5 sn). Ducks dokázali v tretej tretine vyrovnať z 1:4 na 4:4, no necelé štyri minúty pred koncom rozhodol o triumfe „rytierov“ z dorážky obranca Zach Whitecloud.

„Predviedli sme pekný ‚comeback‘, ktorý ukazuje na nezlomnosť nášho tímu. No nikto v mužstve nie je šťastný po takomto výsledku,“ poznamenal útočník hostí Troy Terry (v zápase 1+1).

Kapitán Vegas Mark Stone si pripísal asistenciu a stal sa šiestym hráčom z draftu 2010 so 400 bodmi v NHL.

Edmonton uspel na ľade Ottawy 3:2, keď všetky jeho góly dali obrancovia – Darnell Nurse, Evan Boichard a Tyson Barrie. Oilers zvíťazili aj bez kanadských bodov hviezdnej dvojice Connor McDavid a Leon Draisaitl, obaja po desiatich zápasoch ukončili svoje bodové série.

Edmonton vyhral bez bodu jedného alebo druhého ofenzívneho lídra po prvýkrát od 28. novembra 2017.

Florida si poradila s Detroitom 2:1, keď sa mohla spoľahnúť na svojho brankára Sergeja Bobrovského, ktorý zneškodnil 31 striel.

Zdeno Chára a Richard Pánik sa v noci na stredu na ľad nedostali. Duel medzi ich tímom Washingtonom Capitals a Philadelphiou Flyers odložili iba niekoľko hodín pred jeho začiatkom.

Dôvodom boli problémy s koronavírusom v tíme Philadelphie, keďže už druhý hráč „letcov“ pribudol na tzv. covid listinu. Z pôvodného programu sa neodohrali ani súboje Minnesota – St. Louis a Colorado – Arizona.

Sumáre NHL:

FLORIDA PANTHERS – DETROIT RED WINGS 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Góly: 16. Wennberg (Huberdeau, Hörnqvist), 29. Hörnqvist (Ekblad, Huberdeau) – 4. Zadina (Larkin). Brankári: Bobrovskij – Greiss, strely na bránku: 22:32.

OTTAWA SENATORS – EDMONTON OILERS 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Góly: 1. C. Brown (Zajcev, B. Tkachuk), 42. Dadonov (Reilly, Murray) – 5. Nurse (Archibald, Khaira), 18. Bouchard (Khaira), 24. Barrie (Chiasson, Shore). Brankári: Högberg (24. Murray) – Koskinen, strely na bránku: 42:22.

NASHVILLE PREDATORS – TAMPA BAY LIGHTNING 1:6 (1:3, 0:0, 0:3)
Góly: 5. Grimaldi (Malone, Järnkrok) – 12. Stamkos (Point, Sergačov), 13. Palát (Stamkos, Point), 15. Joseph (Sergačov, Maroon), 47. Gourde (Sergačov, Hedman), 55. Stamkos (Point, Palát), 57. Joseph (Hedman, Volkov). Brankári: Saros – Vasilevskij, strely na bránku: 33:30.

DALLAS STARS – CHICAGO BLACKHAWKS 1:2 pp (1:0, 0:1, 0:0 – 0:1)
Góly: 5. Hintz (Robertson) – 35. Janmark (Kubalík, Kurashev), 63. Suter (Hagel, Lankinen). Brankári: Oettinger – Lankinen, strely na bránku: 35:29.

VEGAS GOLDEN KNIGHTS – ANAHEIM DUCKS 5:4 (2:0, 2:1, 1:3)
Góly: 11. Stephenson (Stone, Coghlan), 19. Marchessault (Smith, Karlsson), 23. Tuch (Glass), 37. Roy (Glass, Theodore), 57. Whitecloud (Carrier, Stephenson) – 24. Lundeström (Comtois, Hutton), 46. Terry (Shattenkirk, H. Lindholm), 48. Henrique (Terry), 50. Getzlaf (Rakell, Shattenkirk). Brankári: Fleury – Miller, strely na bránku: 31:23.

LOS ANGELES KINGS – SAN JOSE SHARKS 3:4 pp a sn (0:2, 2:0, 1:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 27. Kopitar (Iafallo, Brown), 38. Brown (Kempe, Doughty), 51. Brown (Iafallo) – 2. Meier (Donato, Šimek), 18. Couture (Marleau, Knyžov), 60. Kane (Couture, Burns), rozh. nájazd Couture. Brankári: Petersen – Jones, strely na bránku: 27:40.

CALGARY FLAMES – WINNIPEG JETS 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
Góly: 26. Mangiapane (Backlund, Lucic), 34. Froese (Välimäki, Leivo), 59. E. Lindholm (Andersson, M. Tkachuk) – 24. Ehlers (Pionk, Copp), 36. Ehlers (Scheifele, Copp). Brankári: Markström – Helleybuck, strely na bránku: 29:27.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Zdeno Chára #Erik Černák