Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dostane šancu? Washington povolal Fehérváryho z farmy

Vedenie klubu NHL Washington Capitals povolalo slovenského hokejistu Martina Fehérváryho z farmy v AHL späť do taxi tímu. Informoval o tom web cbssports.com.

09.02.2021 10:29 , aktualizované: 10:40
Martin Fehérváry, Leo Komarov Foto: ,
Obranca Washingtonu Martin Fehérváry v súboji s krídelníkom New Yorku Leom Komarovom.
debata

Dvadsaťjedenročný obranca putoval minulý týždeň z taxi tímu do nižšej súťaže AHL a v drese Hershey Bears aj odohral jeden zápas, v ktorom jeho tím prehral s Lehigh Valley Phantoms 1:2 po predĺžení.

Fehérváry, ktorý na svoj prvý štart v NHL v tejto sezóne stále čaká, zaznamenal dva strelecké pokusy.

Capitals spravili aj ďalšie dve transakcie, do taxi tímu putoval z „áčka“ útočník Philippe Maillet a na farmu poslal klub brankára Pheonixa Copleyho.

Sekera začal trénovať

Slovenský hokejový obranca Andrej Sekera sa vrátil do tréningového procesu vo svojom klube Dallas Stars po tom, ako strávil týždeň na „covid“ listine. Podľa zámorských médií by mohol nastúpiť už v najbližšom domácom zápase NHL proti Chicagu.

Tridsaťštyriročný obranca musel v úvode mesiaca podstúpiť procedúry v súvislosti s covid protokolom, ktoré absolvujú osoby s pozitívnym testom na koronavírus, respektíve hráči, ktorí sa dostali do kontaktu s nakazenou osobou.

Zranený Andrej Sekera. Foto: SITA/AP, JASON FRANSON
Andrej Sekera Zranený Andrej Sekera.

Musel sa izolovať a vynechal štyri zápasy. Podľa Grega Wyshynského z ESPN.com sa odvtedy podrobil trom testom na koronavírus s negatívnym výsledkom. V pondelok sa vrátil na ľad a absolvoval prvý tréning so svojimi spoluhráčmi.

Je možné, že v noci na stredu sa v zápase s Chicagom vráti do zostavy Stars. Ak by ešte nemohol nastúpiť, v defenzíve Dallasu by dostal ďalšiu šancu nováčik Joel Hanley.

Sekera v prebiehajúcej sezóne NHL nastúpil v piatich stretnutiach bez bodového zisku. V minulom ročníku sa so svojím tímom prebojoval až do finále Stanleyho pohára, kde Stars podľahli v šiestich zápasoch Tampe Bay.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Fehérváry #Washigton Capitals