Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Čech Pastrňák sa gólovo rozšupol, Černáka pri výhre Tampy vidieť nebolo

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili v zápase zámorskej NHL na domácom ľade nad Detroitom 5:1.

04.02.2021 07:00
David Pastrňák Foto: ,
David Pastrňák sa teší z hetriku.
debata (1)

Obhajca Stanleyho pohára vyhral tretí zápas za sebou a je lídrom Centrálnej divízie. V drese domácich odohral 17:33 min. slovenský obranca Erik Černák, do štatistík kanadského bodovania sa nezapísal.

Lightning na domácom ľade v tejto sezóne neprehrali ani v jednom z piatich zápasov. Vo vzájomných domácich dueloch s Detroitom predĺžila Tampa víťaznú sériu na 15 súbojov datujúcich sa od 12. decembra 2013.

Boston zvíťazil na ľade Philadelphie 4:3 po predĺžení vďaka hetriku a jednej asistencii českého útočníka Davida Pastrňáka. Súboj prvých dvoch tímov Východnej divízie rozhodol v extračase Patrice Bergeron. V bránke hostí dostal pred slovenským reprezentantom Jaroslavom Halákom prednosť Fín Tuukka Rask.

NHL – sumáre:

TAMPA BAY LIGHTNING – DETROIT RED WINGS 5:1 (3:0, 2:1, 0:0)
Góly: 2. Hedman (Johnson), 4. Cirelli (Schenn, Hedman), 5. McDonagh (Coleman, Goodrow), 28. Point (Stamkos, Palát), 32. Killorn (Sergačov, Coleman) – 30. Mantha (Djoos). Brankári: Vasilevskij – Greiss (5. Pickard), strely na bránku: 24:16.

PHILADELPHIA FLYERS – BOSTON BRUINS 3:4 pp (0:1, 1:0, 2:2 – 0:1)
Góly: 36. Hayes (Sanheim, Myers), 42. Voráček (Sanheim, van Riemsdyk), 49. Farabee (Laughton, van Riemsdyk) – 1. Pastrňák (McAvoy, Bergeron), 53. Pastrňák (Bergeron, Ritchie), 60. Pastrňák (Marchand, Bergeron), 61. Bergeron (Pastrňák, Krejčí). Brankári: Hart – Rask, strely na bránku: 25:35.

COVID-ová listina

Minnesota Wild je ďalším klubom zámorskej NHL, ktorú silnejšie zasiahol koronavírus. Klubu zaradil piatich hokejistov na covidovú listinu a vedenie ligy Minnesote odložilo štyri najbližšie zápasy.

Kvinteto Nick Bjugstad, Nick Bonino, Jared Spurgeon, Joel Eriksson Ek a Marcus Johansson sa tak pridalo k už skôr vyradenému Marcusovi Folignovi. Wild sú momentálne v karanténe v Denveri, kde mali hrať v noci na piatok s miestnym Coloradom. Vo štvrtok majú odletieť domov, kde však nebudú môcť trénovať, keďže museli uzavrieť tréningové priestory. Odložia sa im aj dva víkendové domáce súboje s Arizonou a ďalší domáci duel so St. Louis.

Pre koronavírus už museli pauzovať aj Vegas Golden Knights, New Jersey Devils a Buffalo Sabres. Aktuálne je podľa agentúry AP na covidovej listine 90 hráčov NHL. V sezóne už museli pre koronavírus odložiť 22 duelov.

AKTUALIZUJEME

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Černák #David Pastrňák