Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NHL po necelom týždni stiahla puky s mikročipmi. Čo s nimi bude?

Iba šesť dní novej sezóny a dovedna 44 zápasov NHL vydržali v obehu nové mikročipové puky. Vedenie súťaže ich od utorka stiahlo z obehu a nahradilo pukmi z minulej sezóny.

20.01.2021 10:39
NHL, mikročipy Foto: ,
Sledovanie údajov pukov a hráčov NHL na archívnej snímke.
debata (1)

Postrehy zo sledovania nových pukov priniesli obavy z ich dostatočnej výkonnosti.

Tzv. sledovacie puky nemali všetky potrebné vlastnosti potrebné na plynulý priebeh zápasov. Zhodli sa na tom viacerí hráči, tréneri či pozorovatelia v NHL.

„Obával som sa, že v NHL sa začnú používať puky s odlišnými vlastnosťami. Párkrát som mal pocit, že sa nedostatočne kĺžu po ľade. Nebol som si istý, či je to spôsobené pukom alebo ľadovým povrchom,“ priznal tréner Philadelphie Alain Vigneault.

Kapitán Detroitu Dylan Larkin zašiel s kritikou nových pukov o čosi ďalej. „Odrážajú sa na všetky strany,“ komentoval dosiaľ štvorbodový útočník Red Wings.

Zástupca komisára NHL Bill Daly pred sezónou povedal, že všetkých 31 ľadových arén NHL vybavili technológiou sledovania pukov aj hráčov. Vedenie súťaže predpokladá, že čoskoro sa nové puky vrátia do hry. Musia však prejsť testovaním, ktoré bolo dosiaľ nedostatočné.

„Myslím si, že sa to čoskoro vyrieši. Sme ešte len na začiatku sezóny a bude to správna vec,“ podotkol Vigneault z lavičky Flyers.

Sledovanie pukov a hráčov funguje už roky ako spôsob poskytovania ďalších údajov, vylepšenia televízneho vysielania aj ako prídavný prvok pre stávkarov.

Výkonný producent NBC Sports Sam Flood uviedol, že televízia sa snaží z tejto technológie dostať maximum a poskytnúť jej výsledky divákom. Zatiaľ nie je jasné, kedy sa obnoví sledovanie pukov či rýchlosť korčuľovania hráčov a ich verejná dostupnosť.

„Budeme naďalej spolupracovať s našimi partnermi, pokiaľ ide o zavádzanie informácií a ich využitia,“ uviedol Daly.

“Budeme na tom pracovať a počas sezóny sa posúvať dopredu. Presný čas opätovného zavedenia však zatiaľ nevieme určiť," dodal zástupca komisára NHL.

Retro dresy NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks (Mighty Ducks of Anaheim).
1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #puk