Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi zaujali. Vaněček debutom za Capitals, Voráček tvrdou kritikou novinára

Hokejistov Washingtonu Capitals potiahol k víťazstvu nad Buffalom 2:1 český debutant v NHL Vítek Vaněček. Dvadsaťpäťročný brankár sa zaskvel 30 zákrokmi.

16.01.2021 10:03
Vítek Vaněček Foto: ,
Vítek Vaněček počas premiéry v bránke Washingtonu.
debata

„Myslím si, že to bol dobrý zápas. Sen sa stal skutočnosťou,“ uviedol pre zámorské médiá, cituje ho aj iSport.cz.

Web pripomenul, že sa stal 19. českým brankárom, ktorý nastúpil v základnej časti najslávnejšej ligy sveta. Neobišiel ho ani nováčikovský rituál.

Počas tlačovej konferencie sa k nemu priblížil útočník Tom Wilson s uterákom, v ktorom skrýval penu na holenie. O chvíľu už zdobila tvár Vaněčka, ktorý bral celú situáciu s humorom.

Vytúženej premiéry sa dočkal po piatich rokoch vo farmárskych súťažiach.

Aj iný hráč spoza rieky Morava dal o sebe vedieť, no v inom duchu. Útočník Jakub Voráček nezostal nič dlžný svojej povesti úprimného muža.

Jeho Philadelphia nadviazala na triumf 6:3 z prvého pennsylvánskeho derby nad Pittsburghom, tentoraz triumfovala 5:2. Podieľal sa na tom najmä Travis Konecny, ktorý k premiérového hetriku pridal aj asistenciu.

Voráčkovi po zápase na diaľku položil otázku redaktor Mike Sielski z periodika Philadelphia Inquirer. Zaujímalo ho odlišnosti v aktuálnej sezóne vzhľadom na jej špecifické okolnosti. Dostal však odpoveď, ktorú rozhodne nečakal.

„Záleží na tom, čo poviem, Mike? Zakaždým budeš písať tie sk… sr…, takže na tom nezáleží,“ reagoval 31-ročný útočník:

Dodal, že zmenu cítiť, keďže z prvých dvoch zápasov si tím vybojoval štyri body. „Ani som ti nechcel odpovedať, pretože si taký podrazák, že to ani nie je vtipné. Ďalšia otázka,“ pokračoval odchovanec Kladna.

Portál The Score pripomenul, že publicista Sielski v minulosti viackrát kritizoval Flyers. V predchádzajúcej sezóne nešetril ani kapitána tímu Clauda Girouxa.

Voráček pôsobí vo Philadelphii 10. ročník a v úvodných dvoch dueloch si pripísal asistenciu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Vítek Vaněček