Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára vyrovnal Iginlu. Hviezde juniorských MS nedal šancu

Z Bostonu odišiel, pretože Bruins mu nedokázali garantovať minúty na ľade. Po prvom zápase je zrejmé, že v novom tíme ich bude mať dostatok.

15.01.2021 14:35
debata (1)
Zdeno Chára v drese Washingtonu a Dylan Cozens... Foto: SITA/AP, Jeffrey T. Barnes
Zdeno Chára, Dylan Cozens Zdeno Chára v drese Washingtonu a Dylan Cozens z Buffala.

Zdeno Chára má za sebou víťazný štart v drese Washingtonu. Spoľahlivým výkonom prispel k výhre Capitals na ľade Buffala 6:4. Na ľade strávil 20 minút, pripísal si dva plusové body. Väčšiu minutáž mali len dvaja spoluhráči.

„Je skvelé odštartovať novú sezónu NHL víťazne. Teším sa na ďalšie zápasy,“ napísal onedlho 44-ročný obranca na sociálnej sieti.

Hoci sa nevyhol chybám, na ľade pôsobil istým dojmom a súperom nič nedaroval. Presvedčil sa o tom aj kanadský mladík Dylan Cozens, ktorý žiaril na nedávnych juniorských MS. V súboji pred bránkou Caps nemal proti slovenskému veteránovi žiadnu šancu.

Triumf Washingtonu pri debute Zdena Cháru Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Zdeno Chára z Wasingtonu v súboji s hviezdou...

„Dylan ešte musí vyrásť, aby vytlačil z pozície ligovú stálicu,“ všimol si jeden z fanúšikov. Chára, ktorý začal svoju 23. sezónu v profilige, nastúpil na 1554. zápas v základnej časti. V historických tabuľkách sa týmto počinom vyrovnal kanadskej legende Jaromovi Iginlovi na štrnástej priečke.

Tím z hlavného mesta USA počas letného bublinového play off v Kanade pohorel, keď ho už v 1. kole vyradili newyorskí Islanders. V lete Capitals vymenili trénera, pritiahli posily vrátane Cháru a opäť patria medzi ašpirantov na titul.

„Predviedli sme sebavedomý výkon a zaslúžene vyhrali. V organizácii máme nových ľudí, nielen hráčov, ale aj trénerov či analytikov. Pre nás všetkých bolo dôležité, aby sme začali úspešne,“ zdôraznil nový kouč Peter Laviolette, ktorý vyhral Stanleyho pohár s Carolinou (2006).

Dôležitý gól na 4:1 strelil v polovici druhej tretiny Brenden Dillon. „Tréneri nám už počas kempu vraveli, aby sme aj my obrancovia čo najčastejšie strieľal na bránku. Aj z odrazených pukov padajú potrebné góly,“ uviedol Dillon.

NHL kvôli pandémii rozdelila ligu na štyri divízie, čím obmedzila presuny naprieč kontinentom. Capitals, v drese ktorých mal 11 minút aj Richard Pánik, hrali dnes v noci opäť v Buffale. Potom nastúpia dvakrát na ľade Pittsburghu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba