Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Bostone sa chystajú oddeliť Haláka a Raska. Ich vzťahy za tým nie sú

Odkedy pred dvoma rokmi prišiel slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák do Bostonu, našiel v Tuukkovi Raskovi dobrého priateľa na ľade aj mimo neho.

12.01.2021 18:28
Tuukka Rask, Jaroslav Halák Foto: ,
Brankári Bostonu Tuukka Rask a Jaroslav Halák.
debata

Po súperení či dokonca nevraživosti medzi slovenským gólmanom a jeho uprednostňovaným fínskym konkurentom Tuukkom Raskom nemôže byť ani reči.

Napriek tomu tréner Bruce Cassidy prišiel s myšlienkou, aby brankárov dostal čo najďalej od seba. Dôvodom nie sú ich vzťahy, ale opatrenia v boji s koronavírusom na prahu novej sezóny v NHL.

Počas videokonferencie s novinármi Cassidy vysvetlil, že sa snaží v určitých situáciách oddeliť Raska a Haláka. Ide o spoločné tímové stretnutia, ale aj jazdy autobusom. To aby sa predišlo možnému scenáru, že obaja zostanú s nákazou COVID-19 mimo hry a tréningov.

Najlepší brankári NHL Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
1. Andrej Vasilevskij (Tampa Bay): 204 bodov.

„Napríklad pri rozbore videí s hráčmi bude Tuukka v skupine s tromi alebo štyrmi obrancami a šiestimi útočníkmi. Potom príde na rad druhá skupina s Jarom. Ten istý míting teda budeme musieť urobiť dvakrát. Je to však jeden z najlepších spôsobov ako minimalizovať riziko, že prídeme o oboch brankárov,“ skonštatoval Cassidy pre web nesn.com.

„Samozrejme, to všetko sú len špekulácie, ale môže sa to stať. Pri pozitívnom teste bude dôležité aj dohľadávanie kontaktov. Posledná vec, ktorú chceme, by bol jeden brankár pozitívny na koronavírus a druhý tiež alebo v karanténe,“ doplnil tréner Bostonu.

Cassidy si uvedomuje, že počas sezóny sa nebudú môcť vyhnúť situáciám, keď Rask a Halák sa ocitnú vedľa seba na vzdialenosť menšiu ako šesť stôp. Čiže 2 metre, ale chceli by takéto momenty eliminovať na minimum.

„Zdravotné protokoly v boji proti COVID-19 nemožno brať na ľahkú váhu a Bruins urobia všetko, aby udržali svojich hráčov v tejto sezóne v zdraví a teda použiteľných na ľade,“ píše sa v stanovisku tímu, ktorý vlani vyhral základnú časť NHL, ale v play off nestačil na neskoršieho šampióna Tampu Bay.

Boston už bez dlhoročného slovenského kapitána Zdena Cháru začne novú sezónu NHL štvrtkovým súbojom na ľade New Jersey. Štyridsaťtriročný veterán sa len nedávno upísal konkurentovi z Východnej divízie Washingtonu Capitals.

Retro dresy NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks (Mighty Ducks of Anaheim).

Boston odohrá prvé tri zápasy na ľade súpera a už teraz je isté, že Halák bude počas tohto úvodného „tripu“ aspoň raz v bránke.

Cassidy zrejme použije rovnakú taktiku ako v uplynulej sezóne, keď na dva zápasy s jednotkou Raskom pripadol jeden duel s Halákom. V skrátenej základnej časti napokon 35-ročný Slovák odchytal 29 zápasov, zatiaľ čo o dva roky mladší Fín 41.

„Všetci sa už tešíme na štvrtkový úvod sezóny. Nemali sme prípravné zápasy, ale rovnaké je to pre všetky tímy. Verím sile nášho tímu, budem to brať zápas po zápase a pokúsime sa počas sezóny zlepšovať,“ komentoval Halák v rozhovore na facebooku Bruins.

„S Tuukkom je to od môjho príchodu do Bostonu výborné. Obaja máme rovnaký cieľ, chceme čo najviac pomáhať mužstvu a vzájomne sa rešpektujeme a chápeme. O nič iné nám nejde,“ zdôraznil Halák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #Boston Bruins #Tuukka Rask