Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prirodzený nástupca. V Bostone vymenovali nového kapitána

Novým kapitánom Bostonu Bruins po odchode Zdena Cháru do Washingtonu Capitals sa stal Patrice Bergeron.

07.01.2021 23:08
Zdeno Chára, Patrice Bergeron Foto: ,
Zdeno Chára a jeho nástupca v pozícii kapitána Bostonu Patrice Bergeron na snímke z roku 2018.
debata

Slovenský obranca pôsobil v tíme 14 sezón. Kanadský útočník v ňom hrá ešte dlhšie – vstupuje do sedemnásteho ročníka v profilige a iný ako bostonský dres neobliekal. Vymenovali ho za 20. kapitána Bruins v klubovej histórii.

Tridsaťpäťročnému Bergeronovi patrí v Bostone celkové tretie miesto v odohratých zápasoch (1089), piate v počte gólov (352) a šieste v bodoch (869).

„Byť kapitánom tímu z originálnej šestky je veľká česť a úloha, ktorá so sebou nesie veľkú zodpovednosť voči jeho spoluhráčom a fanúšikom,“ uviedol v tímovom vyhlásení vlastník klubu Jeremy Jacobs.

„Nepochybujem o tom, že Patrice je prirodzeným nástupcom kapitánskej úlohy a tím bude reprezentovať veľmi dobre. Dlhé roky dôsledne a spoľahlivo prispieva k jeho napredovaniu na ľade i mimo neho. Jeho pôsobenie vo funkcii kapitána bude mať veľký úspech,“ dodal.

„Bezúhonnosť. Pokora. Odolnosť. Dedičstvo pokračuje,“ odznelo na sociálnych sieťach klubu na adresu Bergerona po očakávanom kroku.

Rodák z Québecu je štvornásobným držiteľom Selkeho trofeje pre najlepšie brániaceho útočníka (nominovaný bol deväťkrát). Udelili mu aj trofej Kinga Clancyho pre hokejistu, v ktorého osobe sa spájajú hráčske a ľudské kvality.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins #Patrice Bergeron