Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára sa delí s historkami. Fehérváry v ňom má mentora aj konkurenta

Zdena Cháru čaká pred novou sezónou NHL veľa práce, skúsený slovenský hokejista si musí po odchode z Bostonu zvykať na nové prostredie, spoluhráčov i herný systém.

07.01.2021 15:01
debata

Po úvodných dvoch tréningoch v kempe Washingtonu Capitals však srší optimizmom a teší sa na svoju 23. sezónu v profilige.

Štyridsaťtriročný obranca začal trénovať v utorok a sprvu sa pripravoval s mladšími ročníkmi. V stredu sa už postavil na ľad s hlavným tímom a trénoval najčastejšie s Nickom Jensenom, s ktorým by mohol vytvoriť tretiu obrannú dvojicu.

„Bolo to skvelý pocit, keď som si prvýkrát obliekol dres Capitals a mohol vstúpiť po karanténnych opatreniach konečne na ľad. Rád som sa stretol s chlapcami a teším sa, že môžem začať poctivo ‚makať‘,“ uviedol Chára pre web NHL.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Washington Capitals (@capitals)

Do hlavného mesta USA sa presťahoval po štrnástich rokoch v Bostone. S „Caps“ podpísal zmluvu na jednu sezónu v hodnote 795.000 dolárov. Ešte pred stretnutím s novými spoluhráčmi musel absolvovať karanténu v hoteli, podľa jeho slov však nezaháľal:

„Samozrejme, chýbal mi ľad a spoluhráči. Ale aj v hoteli som pracoval na tom, aby som zostal vo forme. Za uplynulých dvanásť hodín som zvládol dva tréningy, takže sa cítim v pohode a som si istý, že to bude len a len lepšie.“

Tréner Washingtonu Peter Laviolette avizoval, že Chára bude trénovať s Jensenom aj vo štvrtok, ale zatiaľ neprezradil, či z nich spraví stabilnú dvojicu aj v nadchádzajúcej sezóne:

„Už sme sformovali nejaké dvojičky a nechceme to stále meniť. Uvidíme, ako im to pôjde. Zanalyzujeme si to a uvidíme.“

Spoluprácu so slovenským obrancom si pochvaľuje aj Jensen, ktorý vyzdvihol Chárovu povahu: „Je to veľká skúsenosť hrať s takým hráčom, ktorý je v lige celú večnosť a má za sebou mnoho významných zápasov. Na ľade si však na neho rýchlo zvyknete. Navyše, je veľmi komunikatívny, takže nie je problém.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Washington Capitals (@capitals)

Chára zatiaľ nemal veľa príležitostí zoznámiť sa s novou partiou, no so spoluprácou s mladými či skúsenejšími spoluhráčmi je spokojný:

„Príliš ich zatiaľ nepoznám, ale pracujú poctivo a majú veľkú motiváciu. Máme dobré tréningy a s radosťou som im odpovedal na otázky. Zaujímali ich rôzne historky, aj to, aké to je hrať toľké roky v NHL. Bolo to príjemné, takto sa začínajú nové priateľstvá.“

Fehérváry: Zdeno ma môže veľa naučiť

V kempe Washingtonu sa Chára stretol s krajanmi – útočníkom Richardom Pánikom a obrancom Martinom Fehérvárym.

Situácia v prípade druhého menovaného hráča je po príchode skúseného Cháru špecifická. Stane sa jeho konkurentom i mentorom.

„V prvom rade som bol z toho veľmi prekvapený, na druhej strane som za to strašne rád a teším a teším sa na to, že si budem môcť zahrať s jednou z najväčších legiend slovenského hokeja, ako aj celej NHL. Je skvelé mať takéhoto hráča, máme dvoch veľkých lídrov a bude to veľmi zaujímavé,“ povedal Fehérváry pre TA3.

Obranca Washingtonu Martin Fehérváry v súboji s... Foto: SITA/AP, Nick Wass
Martin Fehérváry, Leo Komarov Obranca Washingtonu Martin Fehérváry v súboji s krídelníkom New Yorku Islanders Leom Komarovom.

Dvadsaťjedenročnému Fehérvárymu sa príchodom Cháru skomplikovala situácia v prvom tíme.

"Vnímam to tak, že je to konkurencia, na druhej strane som rád. Zdeno ma môže veľmi veľa naučiť, budem sa snažiť od neho naučiť čo najviac.

Pevne verím, že mi pomôže, verím si, že budem hrávať alebo si zahrám. Urobím pre to všetko," dodal bek, ktorý si v minulej sezóne obliekol dres Capitals v základnej časti i play off v ôsmich zápasoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Martin Fehérváry #Washigton Capitals