Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára má miesto vedľa skúsenej posily. Capitals reagovali vtipnou poznámku

Washington Capitals by mal byť tým klubom, ktorý v novej sezóne zámorskej hokejovej NHL bude mať vo svojom kádri najviac Slovákov.

04.01.2021 12:42
debata
Kariéra Zdena Cháru v NHL vo fotografiách Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Zdeno Chára od príchodu do NHL patril k...

V kempe tímu Washington Capitals zatiaľ dvaja Slováci, Chára sa pridá po karanténe

V nedeľu otvorený tréningový kemp Capitals obsahuje mená 24 útočníkov, 12 obrancov a 5 brankárov a na štartovnej súpiske figurujú aj útočník Richard Pánik, obranca Martin Fehérváry a čerstvá posila tímu z hlavného mesta z USA – stále aktívna 43-ročná hokejová legenda Zdeno Chára.

Ten však zatiaľ chýbal v tréningovom centre MedStar Capitals Iceplex.

„Chára ešte nebol osobne prítomný na prvom stretnutí tímu a to z dôvodu povinnej karantény. O niekoľko dní by sa mal pridať,“ informuje web fanúšikov Capitals rmnb.com.

Rovnaký zdroj priniesol fotografiu zo šatne mužstva, kde už má Chára pridelené svoje miesto vedľa iného obrancu a nového hráča tímu – 30-ročného Kanaďana Justina Schultza.

Kým dvojnásobný šampión Stanley Cupu s Pittsburghom Schultz bude mať na drese číslo 2, Chára sa predstaví s tradičnou tridsaťtrojkou.

„Schultz bude v šatni sedieť vedľa najvyššieho hráča súťaže Cháru. Z toho vyplýva, že nebude mať veľa priestoru na prezliekanie sa,“ vtipne komentoval klubový zdroj Capitals.

Retro dresy NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks (Mighty Ducks of Anaheim).

Na prvom stretnutí hokejisti Washingtonu absolvovali iba medicínske testy. Na ľade MedStar Capitals Iceplex sa zverenci Petera Lavioletta prvýkrát predstavia v pondelok 4. januára.

K dispozícii majú dve klziská s rozmermi ľadových plôch NHL, kde sa predstavia hráči rozdelení do dvoch skupín. Tréningový kemp Capitals potrvá desať dní. Základnú časť sezóny začnú hokejisti Washingtonu 14. januára na ľade Buffala Sabres v KeyBank Center.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Washington Capitals