Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanada dala povolenie klubom na štart predsezónnych kempov

Kanadská vláda dala zelenú všetkým klubom z tejto krajiny na začiatok predsezónnych kempov v zámorskej hokejovej NHL.

01.01.2021 16:16
Zack Kassian, Sidney Crosby Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Udelila tiež výnimku pre hráčov aj členov realizačných tímov, ktorí pri príchode do Kanady nemusia podstúpiť povinnú 14-dňovú karanténu. Tréningový kemp už začal tím Ottawa Senators, ostatné organizácie sa k nemu pridajú počas prvého tohtoročného víkendu alebo v pondelok 4. januára.

Všetky kanadské kluby hokejovej profligy však stále nemajú súhlas na to, aby svoje domáce súboje v základnej časti, ktorá sa začne 13. januára, mohli absolvovať vo svojich arénach. Sedem kanadských účastníkov NHL sa predstaví v Severnej divízii a hrať budú len medzi sebou nielen v základnej časti, ale aj v dvoch kolách play-off. Nebudú tak musieť prekračovať kanadsko-americké hranice

Spomenutý súhlas už od lokálnej vlády v provincii Alberta dostali Edmonton Oilers a Calgary Flames. Musia však dodržiavať prísny protokol vedenia profiligy. Aj ostatné mužstvá (Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Ottawa Senators, Winnipeg Jets a Vancouver Canucks) by mali dostať taký súhlas, podľa zástupcu komisára NHL Billa Dalyho už existuje o tom ústna dohoda a v najbližších dňoch by mala byť spečatená aj písomne.

Práve Kanada bola dejiskom vyraďovacej časti NHL výrazne poznačenej pandémiou koronavírusu. Hralo sa v halách v Toronte a Edmontone, všetko sa dialo v uzavretom prostredí – v tzv. bublinách.

Retro dresy NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks (Mighty Ducks of Anaheim).
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL