Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo čaká Černáka či Cháru? NHL sa bude riadiť prísnymi pravidlami

Cestovanie tímov na zápasy sa bude v novej sezóne zámorskej hokejovej NHL riadiť pre pandémiu koronavírusu prísnymi pravidlami.

20.12.2020 09:30
Zdeno Chára, Ondřej Palát Foto: ,
Kapitán Bostonu Zdeno Chára a Ondřej Palát z Tampy Bay.
debata (2)

Uviedol to reportér kanadskej televíznej stanice TSN Frank Seravalli na základe pripravovaných protokolov. Hráči a členovia realizačného tímu sa na „tripoch“ budú môcť zdržiavať len na štadióne, v tréningovej hale alebo v hoteli.

Očakáva sa prísny zákaz návštev v hotelových izbách, využívania posilňovní, či dokonca upratovania v ubytovacích priestoroch. Počas samotného cestovania bude mať každý hráč pridelené stále miesto v autobuse aj v lietadle, kde bude obmedzené stravovanie na potrebné minimum.

Obsah protokolu sa však podľa Seravalliho neustále mení a veľký vplyv na jeho konečnú podobu budú mať aj aktuálne nariadenia zdravotníckych úradov v jednotlivých regiónoch.

Retro dresy NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks (Mighty Ducks of Anaheim).

Vedenie zámorskej hokejovej NHL a hráčska asociácia NHLPA dosiahli v uplynulých dňoch predbežnú dohodu o detailoch novej sezóny. Tá sa má začať 13. januára, pričom v základnej časti profiligy odohrá každý tím 56 zápasov.

Vyvrcholiť by mala 8. mája, hneď po nej odštartujú boje v play off, Stanleyho pohár by mal spoznať víťaza v prvom júlovom týždni. Ostatné kritické dátumy ročníka 2020/2021 zostávajú otvorené.

Prijatú ústnu dohodu ešte musia písomne schváliť exekutíva NHLPA i Rada guvernérov NHL. Podľa TSN je možné, že obe strany ešte môžu posunúť dátum štartu o týždeň či dva v závislosti od vývoja nákazy COVID-19 a s tým súvisiacimi opatreniami v USA a Kanade.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Erik Černák #Zdena Chára