Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Profiliga sa možno začne 13. januára 2021, v hre je však aj februárový štart

Sezóna 2020/2021 v zámorskej hokejovej NHL by sa mohla začať v prvej polovici januára 2021.

09.12.2020 11:22
P.K. Subban Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Ako informoval web TSN.ca, vedenie profiligy zvažuje 13. január ako prvý hrací deň. Stále však je potrebné doladiť mnoho detailov, ako bude NHL v najbližších mesiacoch fungovať. Podľa kanadského denníka Ottawa Sun by však štart nového ročníka mohli posunúť až na február.

Je nereálne odohrať celú základnú časť s 82 zápasmi, každý tím by mal výnimočne odohrať len 56 stretnutí. Vedenie NHL v súvislosti s cestovnými obmedzeniami, ktoré so sebou priniesla pandémia koronavírusu, plánuje vytvorenie odlišných divízií.

V jednej z nich by mali byť len kanadské tímy a hrať by mali medzi sebou, zvyšných 24 účastníkov súťaže z USA by rozdelili do troch divízií. „Ak sa nič mimoriadne nestane, tak budeme mať štyri divízie – jednu kanadskú a tri americké,“ informoval komisár NHL Gary Bettman na oficiálnom webe súťaže.

Predsezónne kempy by sa podľa TSN mohli začať 2. januára 2021, vykorčuľovať na ľad o pár dní skôr by mali tímy, ktoré sa v minulom ročníku nepredstavili v play-off. Dôvodom je, že tím New Jersey Devils, Anaheim Ducks, Los Angeles Kings, Detroit Red Wings, Buffalo Sabres, Ottawa Senators a San Jose Sharks neboli na ľade od marca. Ostatné kluby hrali aj v lete 2020 s konečným triumfom Tampy Bay Lightning v boji o Stanleyho pohár.

Retro dresy NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks (Mighty Ducks of Anaheim).

Ako tiež informuje web NHL.com, vedenie súťaže plánuje ďalší ročník 2021/2022 odohrať v plnom formáte aj s novým účastníkom – klubom Seattle Kraken. Optimizmus predstaviteľom profiligy vlial príchod očkovacích vakcín.

Denník Ottawa Sun informoval aj o tom, že jednotlivé kluby dostanú na nový ročník výnimku a ich hráčsky káder bude až 26-členný v porovnaní s 23 hokejistami doteraz. V každom mužstve by sa rozšírenie súpisky týkalo jedného brankára, obrancu a útočníka.

Ako napokon bude vyzerať sezóna 2020/2021 v NHL rozhodnú až rokovania vedenie súťaže so zástupcami hráčov. Tieto strany totiž musia doladiť veľké množstvo detailov, ktoré môžu ovplyvniť chod súťažného ročníka.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL