Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára nevie, čo bude. Na Černáka čaká zmluva za milióny

Na ľade či v kabíne ich potľapkávajú po ramene. Tešia sa, keď sa im darí. Ak však ide o nelichotivé výsledky či rokovania o novom kontrakte, žoviálnosť sa medzi vedením a hokejistami vytráca.

15.11.2020 07:27
Zdeno Chára Foto: ,
Kapitán Bostonu Zdeno Chára v súboji s Alexom Killornom z Tampy Bay.
debata

NHL je v prvom rade biznis. Kvôli tomu kluby nehľadia na ikony cez ružové okuliare. Pokiaľ sa im neoplatia, potrasú si rukami a zakývajú si na rozlúčku.

Je možné, že sa niečo podobné čoskoro stane aj v Bostone. Tamojších Bruins od sezóny 2006/07 vedie ako kapitán Zdeno Chára. Po skončení ostatného ročníka sa slovenskému obrancovi skončila zmluva.

Rokovania oboch strán pokračujú. Podľa zámorských expertov z prostredia bostonského klubu je momentálne na ťahu Chára. Štyridsaťtriročný obranca zvažuje, ako sa rozhodne.

„Čakáme na to, kedy kompetentní doriešia formát novej sezóny. Netreba sa ponáhľať,“ povedal Chárov agent Matt Keator bostonským médiám.

Kariéra Zdena Cháru v NHL vo fotografiách Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Zdeno Chára od príchodu do NHL patril k...

Zotrvanie v Bruins je pre Cháru prioritou. Ak sa však obe strany nedohodnú, v čakárni sú viaceré popredné hokejové značky, napríklad Colorado Avalanche.

Zatiaľ bez zmluvy je Erik Černák a aj ten priťahuje celý rad záujemcov. Mladý Košičan sa natrvalo usadil v nabitej obrane úradujúceho víťaza Stanleyho pohára.

Dvadsaťtriročnému ráznemu bekovi sa skončil nováčikovský kontrakt na necelých 700-tisíc dolárov ročne. Podľa Jamesa O'Briena z NBC Sports si odchovanec HC Košice výrazné polepší.

„Vďaka výkonom, ktoré podával, si môže pýtať zmluvu na úrovni 2 až 4 miliónov ročne. Pri jeho kvalitách to nie je žiadny problém,“ povedal expert.

Ten má Tampa Bay inde. Pod platovým stropom má už len 2,9 milióna dolárov a trojicu čakateľov bez zmluvy. Okrem Černáka aj útočníka Anthony Cirelliho a obrancu Michaila Sergačeva.

Generálny manažér Julien BriseBois by rád udržal všetkých troch, ale to nepôjde bez toho, aby Lightning pustili trochu peria.

Neistá situácia klubov však zatiaľ bráni veľkým prestupom Alexa Killorna či Tylera Johnsona. A čoraz viac nahráva prestupovým špekuláciám ohľadom Černáka…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Zdeno Chára #Boston Bruins #Erik Černák