Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Černákov mentor opísal hororové zranenie pred gólom

Z bubliny, v ktorej sa dohrala sezóna NHL 2019/20, prišiel ďalší neuveriteľný príbeh. Jeho hlavným hrdinom je center Tampy Bay Steven Stamkos.

19.10.2020 06:17
Erik Černák, Steven Stamkos, Braydon Coburn Foto: ,
Erikovi Černákovi gratulujú ku gólu spoluhráči z Tampy Steven Stamkos a Braydon Coburn.
debata

Kapitán úradujúceho šampióna a jeden z mentorov slovenského obrancu Erika Černáka sa vo finále proti Dallasu – Lightning vyhrali 4:2 na zápasy – objavil iba v jedinom zápase.

V treťom súboji odohral len 2 minúty a 47 sekúnd, ale dokázal v nich streliť gól a prispieť k víťazstvu 5:2. Niekoľko mesiacov laborujúca hviezda floridského tímu vďaka pandémii dostala viac času na rekonvalescenciu po vážnom zranení.

Pri návrate do zostavy a strelenom góle však zaplatil vysokú cenu. Potvrdil, že hráči NHL nie sú žiadne bábovky a aj to, že play off sa hrá aj cez bolesť a nie je to iba fráza…

"Krátko pred gólom som musel proti obrancovi Lindellovi urobiť prudký pohyb doprava. Slabiny na ľavej strane sa v tom momente úplne roztrhali.

Vedel som, že musím strieľať a vyšlo to. Potom prišiel Patty Maroon a objímali sme sa. Už v tom momente som však vedel, že sa sezóna pre mňa skončila.

Triumf a oslavy hokejistov Tampy Bay Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Erik Černák zdvíha nad hlavu Stanleyho pohár.

Akonáhle som prešiel cez obranu, vedel som, že sa mi stalo niečo veľmi zlé. Mal som po sezóne, tak som si plnými dúškami užíval oslavy gólu i momenty na striedačke," prezradil Stamkos na sociálnych sieťach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Steven Stamkos #Erik Černák